Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Marduriens ljus (del 2)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2021-11-16
Upplaga
1
Förlag
Pärlan Förlag
Dimensioner
215 x 145 x 23 mm
Vikt
522 g
SAB
uHc
ISBN
9789189169364

Ödestornet

(4 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-11-16
168
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Rikamu är på jakt efter invigningsskinnet som ska göra henne till en av Eldvinds krigarkvinnor. De äldre jägarna har undervisat henne om alla faror som lurar i Marduriens mörka djungel förutom den mystiska varelsen som rövar bort henne mitt under jakten. Den liknar inte något monster hon någonsin sett eller hört talas om, och den visar henne en omtumlande verklighet som hennes nya folk aldrig velat nämna för henne.

Samtidigt står Markus inför ett eget skrämmande uppdrag i Valarien: han ska träffa sina blivande svärföräldrar. Mötet blir dock avbrutet av en främling som söker hämnd, en gammal vän och en ödesdiger profetia. Svärdbäraren måste tillbaka till Mardurien, där mörka makter håller på att samla kraft inför en sista, avgörande strid.

Del 2 i en ny fristående bokserie satt i samma värld som Joseph A. Davis tidigare hyllade serie Markus av Trolyrien.

Nya karaktärer och en ny spännande berättelse som kommer att trollbinda nya och gamla läsare, samtidigt som flera av tidigare älskade karaktärer återkommer. Rättigheter för flera av Davis böcker är sålda till andra länder och är hyllade av kritiker. Davis är ofta anlitad av skolor där han är mycket uppskattad av både lärare och elever. Han är också medverkande i 2021 års Världsbokvecka. Under 2020 och 2021 har Joseph även kommit ut med två böcker, även dessa kritikerhyllade, hos Stevali Barn. Första delen i Josephs serie Markus av Trolyrien finns som pocket.

Det här är fantasy när den är som bäst, fylld av spänning, humor och intressanta karaktärer. I likhet med Terry Pratchetts böcker är det omöjliga möjligt och det annorlunda det naturliga. I Valarien är det inte konstigt att gräset är blått eller att varje by har åtminstone en snigel stor som ett hus, att man springer på trädens kronor eller att man firar varandras snytdagar istället för födelsedagar. I den här världen kan allting hända.

RÖSTER OM LÖGNSPIRAN, (DEL 1 i serien om Marduriens ljus):

Men jisses vad galet bra den här var! (Anne Bannes bokhylla)

Riktigt god fantasyläsning med dådkraftiga kvinnliga karaktärer, full av humor och spänning. (Kerstin Hagstrand-Velicu i BTJ:s häfte nr 2, 2021)

Jag önskar att en bok som denna fanns när jag var yngre, speciellt med så många starka kvinnliga karaktärer" (Cuz we love books)

OM FÖRFATTAREN: Joseph A. Davis är född i USA, men bor och skriver i Sverige där han har sitt hem. Han kan ofta hittas på en skola där han gör kreativa föreläsningar och lockar till läsning och skrivande, när han inte filar på en ny berättelse (vilket han gör ofta).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ödestornet
 2. +
 3. Lögnspiran

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lögnspiran av Joseph A Davis (inbunden).

Köp båda 2 för 337 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ödestornet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Andra delen i duologi
  Marias bokhylla, 24 mars 2024

  Rikamu är på god väg att bli en av Eldvinds krigarkvinnor. Först måste hon bara hitta invigningsskinnet. Även om hon har fått lära sig om de faror som lurar i Marduriens djungel, blir hon överraskad när en varelse rövar bort henne. Ännu mer överraskad blir hon när varelsen visar en verklighet som hennes nya vänner hållit borta från henne. Samtidigt har Markus från Trolyrien flera överraskningar som väntar när han följer med Ilasa för att möta hennes föräldrar, ett möte som avbryts för att en ... Läs hela recensionen

 2. Ödestornet är en fantastisk läsupplevelse!
  Bookishlyfalling, 16 februari 2023

  Ödestornet är bok nummer två i en fristående serie som utspelar sig i samma värld som tidigare böcker av författaren. Flera av karaktärerna är återkommande och det är härligt att se deras resa och hur de växer i sina personligheter. Varje bok jag läser om denna värld blir bara bättre och bättre!

  Ödestornet är en fantastisk läsupplevelse! Jag älskar karaktärerna i dessa böcker. De är så äkta och genuina. Boken innehåller många bra budskap till alla åldrar. Detta är en serie jag önskar... Läs hela recensionen

 3. Ödestornet
  Sheila Jean Heath, 25 maj 2022

  Jag har följt Marcus av Trolyrien i flera år nu och den här boken blev en mycket efterlängtad uppföljning. Jag älskar Ilasa och Marcus och det är alltid jätteroligt att få träffa dem igen i alla deras äventyr. Rikamu och Eldvind, bland andra, bidrar lika mycket till hela spännande berättelsen. Man vet aldrig vad som kommer hända i den här oförutsägbar värld. Jag rekommenderar högt att du upplever det själv oavsett om du är barn eller vuxen!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Joseph A Davis