Jag är en hund (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2021-09-02
Förlag
Bokförlaget Trasten
Översättare
Sun-Kyoung Choi
Dimensioner
278 x 217 x 9 mm
Vikt
408 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189175693

Jag är en hund

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2021-09-02
157
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ny bok av ALMA-pristagaren Baek Heena från Sydkorea.

För er som läst Magiska godiskulor känns både hunden Goosl och pojken Dongdong igen, men den här gången är boken berättad ur hundens perspektiv. Baek Heenas kännemärke är de omsorgsfullt uppbyggda miniatyrmiljöerna, här skulpterade i lera, som hon sedan ljussätter och fotograferar av. Detaljrikedomen och perspektiven i bilderna saknar motstycke och dessutom är hennes berättelser alltid fina vardagsskildringar av familjeliv där barnets -- eller i det här fallet hundens -- perspektiv är det gällande.

Baek Heena (f. 1971) är en sydkoreansk bilderbokskonstnär. Hon tilldelades Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) år 2020 med motiveringen: "Med utsökt känsla för material, miner och gestik iscensätter Baek Heenas filmiska bilderböcker berättelser om barns ensamhet, möten och gemenskap. I hennes suggestivt uppbyggda miniatyrvärldar blandas molnbullar och sorbetmånar, djur, badféer och människor. Dörren till det vidunderliga står alltid öppen. Det är sinnligt, skarpt och svindlande."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag är en hund
 2. +
 3. Alice i Underlandet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alice i Underlandet av Lewis Carroll (inbunden).

Köp båda 2 för 236 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jag är en hund. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin och annorlunda bok

  AC (mamma);
  Baek Helena har en speciell stil som jag personligen uppskattar (vet dock folk i min närhet som inte förstår sig på dessa böcker alls). Jag gillar finurligheten och sättet hon skapar illustrationerna. Att hon jobbar med lera och sedan fotograferar.

  Heena beskriver vardagssituationer bra och man får en inblick i hur det kan vara i Sydkorea samtidigt som det också är ganska nära ens egen vardag. Tankarna hos hunden, kärleken mellan pojken och hunden, busigheten och hur ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Baek Heena