Spelet om klimatet - vem kan man lita på i klimatdebatten? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-03-25
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
SAB
Uhd
ISBN
9789189215269
Spelet om klimatet - vem kan man lita på i klimatdebatten? (inbunden)

Spelet om klimatet - vem kan man lita på i klimatdebatten?

Inbunden Svenska, 2021-03-25
209
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Smutsigt spel i klimatdebatten

Klimatforskarna är eniga: Jordens klimat blir allt varmare och det beror nästan uteslutande på mänsklig aktivitet, inte minst genom förbränning av fossila bränslen. Trots detta råder det ingen brist på skeptiker och förnekare, och det är ingen slump. I den här boken beskrivs hur en välorganiserad motrörelse sedan slutet av 1980-talet finansierats och uppmuntrats av främst den mäktiga oljeindustrin. Målet: att så tvivel om klimatforskarnas slutsatser bland politiker, journalister och allmänheten för att skydda sina ekonomiska och ideologiska intressen.

I vad som utvecklats till ett smutsigt propagandakrig i gränslandet mellan vetenskap och politik har inga medel skytts för att motverka alarmismen hos klimatforskarna. Skickligt iscensatta motkampanjer med hjälp av självutnämnda experter och massiv spridning av falsk information i sociala medier är bara några exempel.

Maths Nilsson har under många år bevakat den polariserade, närmast avgrundsdjupa klimatdebatten. I Spelet om klimatet får vi följa utvecklingen och de huvudsakliga aktörerna, både internationellt och i Sverige. Det är omskakande och fascinerande läsning som ger fake news en helt ny innebörd och dimension.

MATHS NILSSON är kemisten som vid sidan av sitt jobb inom läkemedelsbranschen skrivit ett flertal böcker, bl.a. Tvivel: en bok om faktaförvirring. På sin blogg mathsnilsson.se har han särskilt intresserat sig för hur vetenskap används i den allmänna samhällsdebatten, och då inte minst inom klimatområdet.
Visa hela texten

Fler böcker av Maths Nilsson