Öster om Intet (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
393
Utgivningsdatum
2020-09-28
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Medarbetare
Mendes de Souza, Jovanna (form)
Dimensioner
225 x 150 x 28 mm
Vikt
635 g
SAB
Hc
ISBN
9789189217232
Öster om Intet (häftad)

Öster om Intet

Häftad Svenska, 2020-09-28
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Adam och Eva bor på en imaginär gård i myternas dimension, Öster om Intet: bortom tid och rum, innanför förståelig mening, efter att social konvention raderats. Eftersom de har en ledande roll i den heteronormativa matrisens omskrets, arbetar de för att all kärlek skall vara omslutande och ömhet kunna återerövra sin fundamentala plats i varje personlighetsgrund. Att förtrycka ömhet kan vara grovt vardagsvåld!

Öster om Intet är en fabel, en myt, kanske en meditation över varats ofattbarhet och egots paradoxala skillnader. Boken befolkas av imaginära gestalter, kända från litteratur och mytiska sammanhang. För inte har vi rätt att förvisa fiktiva gestalter, som vi älskar och som påverkat oss, till glömska eller icke-existens? I stället låter vi några av dem träda fram i denna berättelse för att beskriva det arbete de utför bortom tid och litterära rum. Självklart residerar Moder Svea i en gård bortom tidsslöjor: naturligtvis gillar Nohas söner att surfa. Gästerna syns inte men deras ord lyser. Berättelsen avbryts oväntat när förvillande visioner öppnas. Kan sanning vara beroende av imagination?

Öster om Intet stimulerar frågor men ger inga absoluta svar. Boken bör läsas långsamt: mycket kan kännas främmande; men om du granskar dina inre ömhetsådror kan du kanske känna igen dig. Orden kan vara en spegel av dig och/eller din behärskade motsats.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Öster om Intet
 2. +
 3. Tystnader : och andra röster

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tystnader : och andra röster av Ulrika Tornberg (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingemar Claesson

 • Kabir, Indisk medeltida mystiker

  Ingemar Claesson

  Kabirs poesi kan beskrivas som missionerande kärleks-lyrik, som uppmanar till begreppslös vördnad inför det Ouppnåeliga Ena. Hans förståelse av verkligheten är att den är förgänglig och oordnad, därmed overklig. Poesins uppgift är att genom förbli...

 • Den Gyllene Fågeln

  Ingemar Claesson

  Den gyllene fågeln består av sagor, fabler där existentiella samtal bedrivs. Författaren tar oss med genom filosofiska diskussioner som bottnar i kristen mystik, österländsk visdom och buddistiska tankegångar - även postmodern filosofi - och uppma...