Likt en skugga flyr alltid livet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
697
Utgivningsdatum
2020-12-07
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 56 mm
Vikt
1266 g
SAB
Hc
ISBN
9789189217355
Likt en skugga flyr alltid livet (inbunden)

Likt en skugga flyr alltid livet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-12-07
219
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Likt en skugga flyr alltid livet är en släkthistoria i romanform, på verklighetens grund. I centrum står främst familjerna Wolf, Hase och Oldbrycht som vävs allt tätare samman under åren 1855-1947. Från Irland, Österrike-Ungern, Belgien, Frankrike, Estland och Litauen kommer de till textilstaden Lódz under den tid då Polen lyder under rysk överhöghet. När familjemedlemmar lämnar, flyr landet för England, Österrike och även Sverige, har det först ockuperats av tyska stövlar och åter sovjetiska. Modiga polska soldater och alla polska RAF-piloter till trots.

Berättelsen är som en flod. Den börjar som en rinnande bäck för att, så småningom, vidga sin fåra. Genom familjemedlemmarnas upplevelser, glädje och sorg tar läsaren del av de båda världskrigen. Platser som Verdun, Somme - och decennier senare - Monte Cassino samt Katyn ger läsarna nya dimensioner och inblickar i världens maktspel. Genom Likt en skugga flyr alltid livet fördjupas förståelsen för vårt södra grannlands omvälvande historia.
Barbra Monika Kjellgren arbetade, i över tjugo år, som lärare i Vänersborg och Trollhättan. Därefter studerade hon kultur- och religionshistoria vid Högskolan i Karlstad och vid Göteborgs Universitet. Hon är särskilt intresserad av de olika klosterordnarna. Hon har, bland annat, skrivit om premonstratenserna i Dragsmark samt cistercienserna i Sverige. Åren före sin pensionering arbetade hon som redaktör för en kommunal tidning. Det bör nämnas att hon kom till Sverige i tjugoårsåldern så svenska är hennes andraspråk. B M Kjellgren är under somrarna bosatt i Uppsala och under vinterhalvåret i Marbella, Spanien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Likt en skugga flyr alltid livet
  2. +
  3. Den som flyr vargen ...

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den som flyr vargen ... av Sara Dalengren (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Likt en skugga flyr alltid livet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En vacker tidsresa genom Europa!
    Niklas Olof Bragée, 14 februari 2021

    Detta verk är en vacker skildring av tidens spår. Läsaren sveps med i en resa genom Europa där det starkaste intrycket är hur mycket vi tar för givet, som tidigare generation fått lägga hela sin själ i för att uppnå!

Visa alla 1 recensioner