Munkavle (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
210
Utgivningsdatum
2021-08-25
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
195 x 140 x 22 mm
Vikt
396 g
SAB
Hc
ISBN
9789189298781
Munkavle (inbunden)

Munkavle

(27 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-08-25
129 173 Du sparar 44 kr!
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Tystnadens pris

I femton år bar Sofie på en hemlighet som skulle vara lättare att ta med sig i graven. Då behövde ingen någonsin få veta. Men till slut valde hon att berätta. För sin egen överlevnad, men också för andras skull.

Munkavle är ett gripande vittnesmål om konsekvenserna av övergrepp mot barn. Om självtvivel som förvandlas till mod. Men framför allt är det en berättelse som skänker styrka och hopp till andra drabbade. Lägg skammen där den hör hemma: hos förövaren. Aldrig hos offret.

 

Sofie Sarenbrant debuterade 2010 och har utsetts till Årets deckarförfattare två år i rad. Den samhällsaktuella serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Munkavle är boken bakom Sarenbrants hyllade sommarprat, som har över 1,7 miljoner lyssningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Munkavle
 2. +
 3. Du är inte längre min dotter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Du är inte längre min dotter av Frida Boisen (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Munkavle. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En viktig och berörande bok
  ElinsBokhylla , 27 augusti 2022

  En biografi är alltid svår att recensera tycker jag, det känns fel att kritisera hur en person har valt att förmedla ens trauman och händelser i livet och därför kommer jag hålla denna recension kort.

  Sofie Sarenbrant har skrivit en väldigt öppen och ärlig biografi, hennes sätt att beskriva sig själv och sina tankar är fenomenalt. Det är väldigt lätt att följa med i boken och de händelser som Sarenbrant berättar om och fattar väldigt fort tycker för henne och hennes kamp genom skuldk... Läs hela recensionen

 2. Så viktig bok
  veronicas_bok_bak_liv, 22 september 2021

  I femton år bar Sofie på en hemlighet, en hemlighet som hon tänkt att ta med till graven - ingen annan behövde få veta. Men Sofie valde en dag att berätta för att kunna leva - att hon som barn blev utsatt för sexuella övergrepp.

  Så starkt och modigt av Sofie att dela med sig av det hon blivit utsatt för under sin barndom, hon berättar så ärligt och öppet om sina känslor - rädsla, skam, skuldkänslor men också hopp, kärlek och om att släppa taget. Det här är en så otroligt vikitg bok... Läs hela recensionen

 3. En läsvärd bok
  Birgitta , 2 september 2021

  En mycket läsvärd bok. Att utlämna sig så mycket om sig själv är starkt. Att bli utnyttjad måste vara det värsta som finns.

 4. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 28 augusti 2021

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - En mycket ulämnande naken, och öppen bok om sexuella övergrepp i författarens barndom. Välskriven och lättläst trots det tunga ämnet. Hemsk och gripande. Kan varmt rekommenderas.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Sofie Sarenbrant