Under Pilatus sigill (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
227
Utgivningsdatum
2020-12-14
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Originaltitel
Pilátus pecsétje
Medarbetare
Wieslander, Anders (form)
Dimensioner
225 x 150 x 19 mm
Vikt
504 g
SAB
Hce
ISBN
9789189308053
Under Pilatus sigill (kartonnage)

Under Pilatus sigill

Kartonnage,  Svenska, 2020-12-14

Slutsåld

En ung, svensk student hittar två runda behållare när han är på Italiensemester i Pompeji. Det visar sig vara tre pergamentrullar i varje behållare. Han skickar hittegodset till sin adress i Stockholm. Hemma i Sverige visar han fyndet för sin bästa vän Vasilis.
Pergamentrullarna bär Pontius Pilatus sigill. Eftersom Vasilis kan gammalgrekiska förstår de snart att texten är en unik ögonvittnesskildring, den enda i sitt slag, av allt Jesus gjorde under sina sista dagar i livet. Den visar en helt annan bild av händelserna fram till påsken, än den som Nya Testamentet berättar. Vännerna förstår att texterna är sprängstoff och skickar två av rullarna till Vatikanen.
Pojkarna vet att de kan kräva stora summor för rullarna då Vatikanen inte vill att kristendomen ska bli attackerad. En jakt på de andra rullarna startar från flera håll. En jakt som leder till Stockholm. Påvens utsände utkämpar hand i hand med den svenska polisen en strid mot en militant muslimsk grupp som också är ute efter rullarna.
Vem kommer att nå dem först?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »