Breviarium Existentiae (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
792
Utgivningsdatum
2021-03-19
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
237 x 170 x 60 mm
Vikt
1693 g
SAB
Ba
ISBN
9789189308169
Breviarium Existentiae (inbunden)

Breviarium Existentiae

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-03-19
391
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
BREVIARIUM EXISTENTIAE redovisar väsentligheter sedan tidernas begynnelse.
BREVIARIUM (det latinska ordet för sammanställning, rapport) påbörjades av rent egenintresse i syfte att samla och strukturera all den överväldigande information som vi får ta del av men som vi så lätt blandar ihop och glömmer igen; detta för att söka få en bild av det väsentliga i vår existens här på jorden. Och ett sådant breviarium existentiae kunde kanske vara av intresse för många - om inte annat såsom en allmän uppdatering av gamla igengrodda kunskaper. Vad sedan gäller vishet, så handlar det ju där om mycket mer än faktakunskaper. Vishet kräver - som vi alla är medvetna om - en långt mer fördjupad insikt som vi gärna strävar efter, dock förmodligen utan att någonsin nå fram till. Men att släppa de dagliga trivialiteterna och i stället söka kännedom om nuvarande och historiska förhållanden av betydelse, utgör i vart fall ingen oäven start på vägen mot den svåruppnåeliga visheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Breviarium Existentiae
  2. +
  3. En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon

De som köpt den här boken har ofta också köpt En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon av Patrick Ekwall (inbunden).

Köp båda 2 för 590 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Breviarium Existentiae. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Utsökt.
    Jan Grunewald, 11 maj 2021

    En välskriven bildande bok vars innehåll varje människa har glädje av. Borde användas på t ex universitetskurser och är lämplig som studentpresent.

Visa alla 1 recensioner