Historien om Karl Retters äventyr, sannskyldigt framlagd av Sebastian Vegræus (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2021-04-19
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
195 x 130 x 25 mm
Vikt
344 g
SAB
Hc
ISBN
9789189308688
Historien om Karl Retters äventyr, sannskyldigt framlagd av Sebastian Vegræus (häftad)

Historien om Karl Retters äventyr, sannskyldigt framlagd av Sebastian Vegræus

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-04-19
214
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Historien om Karl Retters äventyr, sannskyldigt framlagd av Sebastian Vegræus handlar om Karl Retter som förläst sig på klassikern Don Quijote. När vi möter honom är han precis redo att ge sig av på sin begagnade damcykel, Rosinanta, för att följa sin idol och förebild i spåren. På sin väg till Värmlands hjärta, där han är lovad ett tornerspel och sin hjärtas dam, Linnea av Lundby, gör han otaliga berömda äventyr, inte minst det som äger rum på åkern utanför Berga Bistro, cirka Åmål, där han möter jätten Fiffel Fulingblick i en klassisk envig.

Boken inleds med ett manifest för den glada litteraturen.

Karl Retters äventyr är en parafras på Miguel de Cervantes Saavedras Den snillrike riddaren Don Quijote av La Mancha. Det är en historia om sken och verklighet, litteraturens betingelser och om livets rikedom.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Historien om Karl Retters äventyr, sannskyldigt framlagd av Sebastian Vegræus
 2. +
 3. Slugger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Slugger av Torbjörn Flygt (inbunden).

Köp båda 2 för 423 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Historien om Karl Retters äventyr, sannskyldigt framlagd av Sebastian Vegræus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underfundig!
  Lena Kragelund, 30 april 2021

  En härlig och välskriven, lite underfundig bok som ger många blinkningar till såväl lokala nutida företeelser som Don Quijote. Vem känner inte igen känslan av en övergiven mack när stora vägen flyttats? Unna dig denna bok, läs den i små stycken. Le! Se! Förundras! I galopp, Rosinanta! Eller femte växeln.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karl Petter Äng

 • Letaren

  Karl Petter Äng

  De saknar land och hem och letar efter det som får dem att leta. De älskar luften, träden och djuren, vägen som slingrar sig. Men letarna får också ständigt se upp, för icke-letarna som inte förstår dem och för konstaplarna som vill fånga dem och ...

 • Fartdikter

  Karl Petter Äng

  En fartdikt är - en dikt på fart. Av fart blir den till, om fart handlar den, i fart läses den, - fart, fart, fart. Detta är kort och gott dess logik, ett ivrigt slags ordstäv som vill stå med STORA BOKSTÄVER och ENKLA ORD, som säger: JA! och: JAG...