Röda siffror (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
469
Utgivningsdatum
2021-04-29
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 35 mm
Vikt
730 g
SAB
Hc
ISBN
9789189308824
Röda siffror (häftad)

Röda siffror

(11 röster)  |  Läs 8 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-04-29
214
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Röda siffror Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Leif Ström driver en omåttligt framgångsrik fond. Genom fyra personer i hans närhet får vi följa hur dåliga beslut, kortsynthet och egoism driver livet mot kollaps.Inga-Lill är gift med Leif och kämpar för att skapa mening i ett liv som definieras av maken.Puddy föddes med pengar men är bara bra på att spendera dem - nu försöker han få ihop medel att investera i Leifs fond för att rädda familjeföretaget han kört i botten.För Amanda och Eric, Puddys respektive Inga-Lills och Leifs barn, handlar livet om att förhålla sig till föräldragenerationens fixering vid pengar.
I Hovås, söder om Göteborg, lever personer med för mycket pengar, men som aldrig får tillräckligt. Pengar är religion, och allt offras för rikedom. Denna omättliga hunger driver människor till att försaka allt annat, i synnerhet de närmaste relationerna.
För vem väljer bort pengarna?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Röda siffror
 2. +
 3. Döm inte mig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Döm inte mig av Mats Norell (inbunden).

Köp båda 2 för 433 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Röda siffror. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Annorlunda men intressant
  @bettan_bokprataren (Örebro), 31 mars 2022

  Jag hade lite svårt att komma in i berättelsen men sedan tack så tog min läsning fart. Jag gillar korta kapitel och när det är ett bra driv, och det får man i den här boken. Röda siffror är spännande samtidigt men den har en hel del humor som jag uppskattar. Boken väcker många tankar på vad som är viktigt i livet. Vad händer när pengarna är viktigare än familjen?

 2. Bok med ett ökande tempo
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 13 februari 2022

  Det tog några kapitel för mig att komma in i berättelsen men när det väl hände så ville jag inte sluta läsa. Jag gillar hur David Armini hela tiden låter berättelsen öka i fart. Kapitlen är korta vilket nog är anledningen till att det tog ett litet tag att lära känna karaktärerna. Men då boken är relativt tjock är det skönt med korta kapitel och de bidrar till farten. Att även ändra perspektiv mellan kapitlen ger mig som läsare en helhet kring händelserna. Boken är spännande samtidigt som jag... Läs hela recensionen

 3. Mer än en spänningsroman
  Irene Kolare, 12 december 2021

  David Armini låter läsaren lära känna fyra individer runt Leif, det är hustrun Inga-lill och sonen Eric samt sonens väninna Amanda och hennes far Puddy. Läsaren får följa dem i Göteborgsförorten Hovås under en vecka i maj.

  Författaren lägger stor vikt vid detaljer när han beskriver huvudfigurerna. Hur de missbrukar alkohol och droger och hur de förbrukar sina medmänniskor. Det är en tom innehållslös tillvaro, men min nyfikenhet är väckt eftersom det inte handlar om individernas betee... Läs hela recensionen

 4. Annorlunda spänningsroman
  Susanna Hjertonsson, 17 november 2021

  Röda siffror utspelar sig under några dagar och ur flera olika personers perspektiv med relationer till varandra. Redan i början förstår man att det kommer att gå åt pipan och det är svårt att sluta läsa. Det är som att sitta i en bil och trycka gasen i botten och aldrig släppa den. Karaktärerna beskrivs skickligt via dialogen. Ibland kommer jag på mig med att tänka att det är ett filmanus jag läser eftersom varje scen och dialog faktiskt driver handlingen framåt. Imponerande! Samtidigt är de... Läs hela recensionen

 5. Spännande bladvändare
  David Danielsson, 2 november 2021

  Bokrecension - "Röda siffror" av David Armini

  Den här berättelsen får mig initialt att tänka på filmen "Requiem for a dream", där vi får följa ett antal människor som vi redan vid filmens början vet har slagit in på fördärvets väg. Där tar egentligen jämförelserna mellan Aronofskys film och David Arminis bok slut. I den senare är karaktärerna inte på jakt efter heroin utan pengar. Pengar är bränslet som får tillvaron att gå runt, som kontrast finns också flera karaktärers drömmar om ... Läs hela recensionen

 6. Medryckande drama
  Jenny , 31 juli 2021

  Recensionsex. 4/5 till "Röda siffror" av @davidarmini , utgiven av @ekstromgaray . Detta är en #samtida #roman som utspelar sig i bl.a. #hovås och #göteborg där vi får följa fem st #karaktärer parallellt (Puddy, Leif/Jack, Inga-Lill, Amanda och Eric) och deras #jakt på #status och/eller #lycka .

  SPOILER ALERT!
  Leif/Jack Ström, driver fonden Stream Capital Invest, citat: "Business är business. Håll isär familj och affärer. Gör du business i familjen är det ändå business."
  <... Läs hela recensionen

 7. Tragisk och tankeväckande!

  Vem drömmer inte om den stora lottovinsten, den med tiotals miljoner? Men hade livet varit bättre om man hade obegränsat med pengar? Hade man varit lyckligare?

  Röda siffror väcker många tankar kring vad som är viktigt i livet. Självklart spelar pengar en väldigt stor roll, samhället är ju uppbyggt så. Men när pengar blir viktigare än familjen då känner i alla fall jag att något är fel. Boken har ett lättsamt språk och det är bra driv, så trots att det är nästan 500 sidor känns det al... Läs hela recensionen

 8. Svårt att sluta läsa
  Ida, 10 juni 2021

  Woow! En sån intressant bok! Det var väldigt svårt att sluta läsa boken!

  Jag älskade att boken är uppdelad i olika människors perspektiv, det gör boken väldigt realistisk och intressant!

  Boken baserar sig på dagens samhälle, och använder sig av moderna meningar.
  Det jag tyckte var extra kul med boken är att vi får följa både ungdomar och äldre människor, det gör att både unga läsare och äldre läsare känner igen sig, och att spänningen ökar.

  Det var ett väldigt... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av David Armini