Dess bärare i nuet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
410
Utgivningsdatum
2021-05-28
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 35 mm
Vikt
785 g
SAB
Hc
ISBN
9789189308886
Dess bärare i nuet (inbunden)

Dess bärare i nuet

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-05-28
249
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Mitt liv har infallit under den tid då kapitalismen slutgiltigt nådde världsherravälde.Det enda konkurrerande systemet bröt samman under trycket av diktatur och ekonomiska fiaskon. Från Verchojansk till Melbourne, från Shanghai till San Francisco är nu kapitalets ackumulation motorn i allt som sker.
Victor levde på 1800-talet. Mer än hundra år senare följer Harald hans spår och vill teckna en sorts bild av den bakgrund som bara är synlig i handlingen. Från Jönköping 1834 till Mirzapur 2018 lägger han stycke till stycke: tidig liberalism, det sena 1900-talets socialdemokrati och miljörörelse, nutidens värld.
Victors liv går genom fattigdom och depressioner till lysande succé. Han ändrar stavningen av sitt förnamn och blir till skalden Viktor Rydberg, beundrad av en borgerlighet som föga förstår. Bakom fasaden finns skräck och ett desperat hopp om det alternativ han kallar för idealet. Harald är lärare i en förort till Göteborg. På väg mot pensioneringen vill han göra en sammanfattning. Det gårförståsinte, men han måste ändå försöka.
Dess bärare i nuet tar formen av en bred tidskrönika, både underhållande och intrikat - en text som ställer läsaren inför kravet att tänka efter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dess bärare i nuet
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dess bärare i nuet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket läsvärd så här långt.
  Lars-Ivar Fredberg, 3 november 2021

  Upplägget med Viktor Rydbergs levnadshistoria varvat med författarens självbiografiska tankar i modern tid gör att läsningen aldrig blir tråkig.
  Kanske bidrar att jag är nästan jämngammal med författaren och likaså erfarenhet av yrket som gymnasielärare.
  Imponerande research.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Göran Moldén

 • Lögnarens ögon

  Göran Moldén

  Inger och Jim har ett långt äktenskap bakom sig. Jim har varit konstnär i hela sitt liv, men aldrig slagit igenom. Och nu är han borta. Inger försöker förstå hur hennes tillvaro ska se ut utan honom, tar tag i det praktiska, jobbar på som vanligt ...