Skånska luffare (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2021-11-25
Förlag
Bokpro
Medarbetare
Arvidsson, Rikard (form)
Dimensioner
230 x 155 x 20 mm
Vikt
465 g
ISBN
9789189336957
Skånska luffare (inbunden)

Skånska luffare

Inbunden,  Svenska, 2021-11-25
276
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skånska luffare Kan levereras innan julafton
Skånska luffare är ett försök att bevara minnet av dessa människor. Det är ingen lätt uppgift eftersom de till stor del rekryterades från samhällets bottenskikt och ofta inte ens fanns med i folkbokföringen.
Lättingar, parasiter eller landsvägens riddare. Synen har skiftat på vagabonder. Misstänksamheten mot icke bofasta går långt tillbaka i historien, och det ansågs kriminellt att inte ha ett arbete, såvida man inte var förmögen, och straffades med tvångsarbete.
Luffare som utbrett fenomen var ett resultat av fattigdom. Psykisk sjukdom och alkoholmissbruk höll människor kvar i detta sätt att leva när fattigdom inte tvingade dem. I välfärdssamhället har en romantisk syn etablerat sig: luffaren som en frihetslängtande person.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skånska luffare
  2. +
  3. Historien om Sverige : från istiden till renässansen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Historien om Sverige : från istiden till renäss... av Kristina Ekero Eriksson, Bo Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 571 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lennart Jönsson

  • Minnesmärken i Göinge berättar

    Lennart Jönsson

    Minnesmärken i Göinge. Det finns gott om dem, och några som snapphanestatyerna är välkända. Andra är mindre kända men har en historia värd att berätta. Författaren har gjort ett personligt urval och berättar om dem han finner mest intressanta. Mån...