Jorden skälver marken gungar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
257
Utgivningsdatum
2022-05-09
Förlag
Ordberoende Förlag
Originaltitel
ja
Medarbetare
Ceken, Michael (form)
Dimensioner
215 x 143 x 24 mm
Vikt
412 g
SAB
Lz Eklund, Erica
ISBN
9789189363229
Jorden skälver marken gungar (inbunden)

Jorden skälver marken gungar

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2022-05-09
199
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är just när livet ser ut att vända till det bättre som min pappa dör. Jag är 18, han ska snart fylla 45, precis som jag när den här boken kommer ut. Det här är berättelsen om mig och min pappa Uffe. En berättelse om hur vi älskar varandra men där pappas alkoholmissbruk skapar stora konflikter.

Jorden skälver, marken gungar handlar om människan bakom missbruket. Den berättar ärligt och naket om hur relationerna påverkas av alkoholen, men också om hur långt en människas kärlek kan sträcka sig och om ett samhällsproblem som fortfarande är ett av våra absolut största.

Erica Eklund är uppvuxen i Norrköping och lever där tillsammans med sin familj. Hon är utbildad gymnasielärare i svenska och tyska men efter tolv år i skolan startade hon sitt eget företag och arbetar idag som författare coach och lektör. Jorden skälver, marken gungar är hennes debut.

Recensioner:

"Boken är en stark och gripande skildring av den sjukdom, som alkoholism faktiskt kan vara. Författaren vill berätta om människan bakom missbruket och samtidigt som hon skildrar svek och stor sorg, förmedlar honom och en djup kärlek till fadern. Helhetsbetyg: 4." BTJ (Bibliotekstjänst)

"Hela boken gick i orange och gult, jag njöt av miljöbeskrivningarna, årtiondena som passerade i vårt gamla fina Sverige. Varenda svordom kändes naturlig när misären och smärtan plågade på. En fantastisk bok om något viktigt, beroendesjukdomen, den som finns överallt i vårt samhälle. Tack för en fantastisk bok." Jonas Nilsson

"Mycket välskriven bok med stor värme och kärlek om livet med missbruk. Många känslor." Frida Svahn

"Så sorglig och vackert berättat." Paula Greus

"Så ärligt skrivet, så objektivt gestaltat. Din pappa skulle vara stolt över dig. Uppläsaren får fem stjärnor." Maria Andersson
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jorden skälver marken gungar
 2. +
 3. Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmuskler som laddar dig med energi, ger livsglädje och en airbag mot stress

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmus... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jorden skälver marken gungar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stark bok
  @bettan_bokprataren (Örebro), 17 juni 2022

  Först vill jag citera BTJ (Bibliotekstjänst) för jag tycker att de fångat mina känslor av boken på ett exakt sätt.

  "Boken är en stark och gripande skildring av den sjukdom, som alkoholism faktiskt kan vara. Författaren vill berätta om människan bakom missbruket och samtidigt som hon skildrar svek och stor sorg, förmedlar hon också en djup kärlek till fadern. Helhetsbetyg: 4."

  En oerhört stark bok som är svår att lägga i från sig och som ger mig många tankar.
  Erica förm... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Erica Eklund

 • Under misteln

  Anna Alemo, Vanessa Leontina Allerth, Monika Chanovian, Lotta Damstedt, Erica Eklund

  "Den växlar friskt mellan romatik och socialrealism, mellan barn och vuxna, mellan förtvivlad ensamhet, längtan efter traditioner och en gemenskap som ibland är trygg, ibland kvävande och ibland livsfarlig. Summan blir större än delarna; det ...