Jorden skälver marken gungar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
257
Utgivningsdatum
2022-05-09
Förlag
Ordberoende Förlag
Originaltitel
ja
Medarbetare
Ceken, Michael (form)
Dimensioner
215 x 143 x 24 mm
Vikt
412 g
SAB
Lz Eklund, Erica
ISBN
9789189363229

Jorden skälver marken gungar

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-05-09
204
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det är just när livet ser ut att vända till det bättre som min pappa dör. Jag är 18, han ska snart fylla 45, precis som jag när den här boken kommer ut. Det här är berättelsen om mig och min pappa Uffe. En berättelse om hur vi älskar varandra men där pappas alkoholmissbruk skapar stora konflikter.

Jorden skälver, marken gungar handlar om människan bakom missbruket. Den berättar ärligt och naket om hur relationerna påverkas av alkoholen, men också om hur långt en människas kärlek kan sträcka sig och om ett samhällsproblem som fortfarande är ett av våra absolut största.

Erica Eklund är uppvuxen i Norrköping och lever där tillsammans med sin familj. Hon är utbildad gymnasielärare i svenska och tyska men efter tolv år i skolan startade hon sitt eget företag och arbetar idag som författare coach och lektör. Jorden skälver, marken gungar är hennes debut.

Recensioner:

"Boken är en stark och gripande skildring av den sjukdom, som alkoholism faktiskt kan vara. Författaren vill berätta om människan bakom missbruket och samtidigt som hon skildrar svek och stor sorg, förmedlar honom och en djup kärlek till fadern. Helhetsbetyg: 4." BTJ (Bibliotekstjänst)

"Hela boken gick i orange och gult, jag njöt av miljöbeskrivningarna, årtiondena som passerade i vårt gamla fina Sverige. Varenda svordom kändes naturlig när misären och smärtan plågade på. En fantastisk bok om något viktigt, beroendesjukdomen, den som finns överallt i vårt samhälle. Tack för en fantastisk bok." Jonas Nilsson

"Mycket välskriven bok med stor värme och kärlek om livet med missbruk. Många känslor." Frida Svahn

"Så sorglig och vackert berättat." Paula Greus

"Så ärligt skrivet, så objektivt gestaltat. Din pappa skulle vara stolt över dig. Uppläsaren får fem stjärnor." Maria Andersson
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jorden skälver marken gungar
 2. +
 3. Teoribok : den senaste körkortsboken 2024 med körkortsteori

De som köpt den här boken har ofta också köpt Teoribok : den senaste körkortsboken 2024 med k... (häftad).

Köp båda 2 för 363 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Jorden skälver marken gungar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rörande och upplysande
  David Danielsson, 28 juni 2023

  Den här läsningen väcker flera känslor hos mig. En av dem är ilska eller mildare manifestationer av känslan som frustration och irritation blandad med uppgivenhet. I den här kontexten kan ilska tolkas på ett par olika sätt. Vissa psykologer talar om ilska som en sekundär känsla, vars syfte är att dölja känslor som exempelvis sorg. Det ligger en sanning i det och det är troligtvis i den kontexten som känslan ska förstås inom ramen för den här läsningen.
  Den andra tolkningen av känslan ha... Läs hela recensionen

 2. Gripande, stark och rörande
  Marias bokhylla, 14 december 2022

  Jorden skälver, marken gungar är en roman som baseras på verkligheten. Boken har sin grund i författaren Erica Eklunds pappa Uffe och hans liv som alkoholist. Hur han försöker och försöker att bli ren, men att det helt enkelt inte går. Vi följer Ulf redan från barndomen och ser hur missbruk finns med redan då, men hos hans pappa och hur det får honom att söka sig till destruktiva sammanhang. När Uffe möter Maria och blir kär, försöker han verkligen igen men även om han älskar barnet Erica kan... Läs hela recensionen

 3. Gripande berättelse
  veronicas_bok_bak_liv, 24 juli 2022

  Detta är en verklighetsbaserad bok om författaren själv och hennes pappa Ulf. Pappa växer upp på femtiotalet i en familj där inte någon riktigt finns där för honom, farfars missbruk kastar en skugga över familjen och tidigt söker pappa sig till destruktiva sammanhang. När han möter kärleken i mamma Maria är han redan en fullfjädrad alkoholist.

  Detta är en väldigt stark och gripande läsning som får mitt hjärta att fälla tårar. Boken är välskriven och jag kan inte sluta läsa den, det ... Läs hela recensionen

 4. Stark bok
  @bettan_bokprataren (Örebro), 17 juni 2022

  Först vill jag citera BTJ (Bibliotekstjänst) för jag tycker att de fångat mina känslor av boken på ett exakt sätt.

  "Boken är en stark och gripande skildring av den sjukdom, som alkoholism faktiskt kan vara. Författaren vill berätta om människan bakom missbruket och samtidigt som hon skildrar svek och stor sorg, förmedlar hon också en djup kärlek till fadern. Helhetsbetyg: 4."

  En oerhört stark bok som är svår att lägga i från sig och som ger mig många tankar.
  Erica förm... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Erica Eklund

 • Våga Skriva

  Erica Eklund

  Drömmer du om att skriva? Hinner du inte skriva så mycket som du önskar? Kommer du inte i gång? Tar det stopp efter femtio sidor? Då är det hög tid att se över de hinder som står i vägen för dig och din bokdröm, slå hål på osanningar om din förmåg...