Good To Great : Hur Vanliga Företag Tar Språnget Till Mästarklass (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
322
Utgivningsdatum
2001-11-01
Upplaga
10. tr.
Förlag
Bookhouse Publishing AB
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Good to great
Illustrationer
ill.
Dimensioner
236 x 166 x 30 mm
Vikt
710 g
SAB
Qba,Qbi
ISBN
9789189388109
Good To Great : Hur Vanliga Företag Tar Språnget Till Mästarklass (inbunden)

Good To Great : Hur Vanliga Företag Tar Språnget Till Mästarklass

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2001-11-01
249
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Good to Great presenterar resultaten av ett femårigt forskningsprojekt. Collins har identifierat samtliga börsnoterade amerikanska företag som uppfyllt två kriterier. Det första är att de under minst femton år varit ganska "vanliga" företag med börskurser som skvalpat runt index. Men sedan har något hänt. Efter en brytpunkt har de under minst femton år i rad haft en kursutveckling som varit minst tre gånger bättre än index. Collins fann elva företag som uppfyllde dessa kriterier. Vad är det som skiljer dessa företag från andra? Hur tar man språnget från "Good to Great"? Det är den frågan Collins försöker besvara.

Jim Collins internationella genombrott kom genom boken "Built to Last - Successful Habits of Visionary Companies" (1994) skriven tillsammans Stanfordkollegan Jerry Porras.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Good To Great : Hur Vanliga Företag Tar Språnget Till Mästarklass
 2. +
 3. Drivkraft : den överraskande sanningen om vad som motiverar oss

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drivkraft : den överraskande sanningen om vad s... av Daniel H Pink (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Good To Great : Hur Vanliga Företag Tar Språnget Till Mästarklass. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En "bibel" för dig som är chef och vill utveckla både...
  Peter, 21 november 2013

  En "bibel" för dig som är chef och vill utveckla både ditt företag och dig själv. Jag rekommenderar verkligen boken!

 2. Tänkvärd, men något saknas?
  s95aka, 16 april 2012

  En bra bok. Som alltid med den här typen av böcker så är det svårt att veta att man verkligen gör rätt. Jag köper det mesta som står i boken, men hur vet man att man anställer RÄTT personal? Det är ju inte lätt. Lätt att vara efterklok dock... men men jag tycker ändå att boken är mycket givande. Den här boken skrevs ju även före 2008 års finanskris och några av Mästarföretagen trillade ju dit i den...

 3. Kanon!
  Eva, HR-strateg , 16 juli 2007

  Jätteintressant, nytänkande, konkret och fylld med aha-upplevelser. Detta är nog den bästa bok jag läst inom genren sedan jag sträckläste Kjell Dahlins Popretorik.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Good To Great : Hur Vanliga Företag Tar S...

Övrig information

Den här boken presenterar resultaten av ett femårigt forskningsprojekt. Collins har identifierat samtliga börsnoterade amerikanska företag som uppfyllt två kriterier. Det första är att de under minst femton år varit ganska ¿¿vanliga¿¿ företag med börskurser som skvalpat runt index. Men sedan har något hänt. Efter en brytpunkt har de under minst femton år i rad haft en kursutveckling som varit minst tre gånger bättre än index. Collins fann elva företag som uppfyllde dessa kriterier.

Vad är det som skiljer dessa företag från andra? Hur tar man språnget från att vara ett bra företag till att bli ett exceptionellt företag? Det är den frågan Collins försöker besvara.

Boken gavs ut på svenska i november 2001 och har sålts i mer än 21 000 exemplar.