Bortom Amerika (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2021-12-30
Förlag
Nirstedt/litteratur
Dimensioner
203 x 161 x 15 mm
Vikt
320 g
SAB
Hc
ISBN
9789189389366

Bortom Amerika

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-12-30
141
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  109
Visa alla 1 format & utgåvor
Hyran ska höjas i den dragiga New York-lägenheten. Två unga kvinnor dejtar äldre, förmögna män för att betala räkningarna. De följer med på restaurangbesök och resor, och i utbyte får de pengar, dyra klänningar och aborter. Alice har redan gjort det under en tid, hon har få andra möjligheter. Lea skulle kunna välja att göra annorlunda. Hon kommer från en annan värld, och till hösten väntar studier vid ett fint universitet. Men den relation hon inleder intensifieras snabbt. Bindningarna blir allt fler och allt mer komplexa. Gränsen mellan makt och underkastelse, beroende och frihet, börjar lösas upp.

Linnéa Sjödin är född 1991 och bosatt i Stockholm. Bortom Amerika är hennes första bok.

"Någon kärlekshistoria är det väl inte egentligen. Sjödin behåller konsekvent den krassa, hårda tonen i den raka prosan, korta tvära meningar som ideligen påminner om att oavsett alla avsteg vilar deras relation i grunden på en transaktion där en betalar och den andra säljer." Therese Eriksson, SvD.

"Bortom Amerika är en skildring av ett tillstånd, en plats i det tillståndet, och det gör Linnéa Sjödin stiligt i sin första, korta roman. Vill läsa mer." Rebecka Åhlund, Borås Tidning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bortom Amerika
 2. +
 3. Peach

De som köpt den här boken har ofta också köpt Peach av Emma Glass (inbunden).

Köp båda 2 för 225 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bortom Amerika. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mina i hast sponta tankar en månad efter läsning.
  Thomas Eriksson, 29 maj 2023

  Lätt och tung. Det lilla, banala i vardagen vävs in i det som blir det stora livet med allt det som människan ställs inför. Den ligger kvar i huvudet ännu.

 2. Rekommenderas varmt
  Ingrid Widing, 17 januari 2022

  En berättelse som biter tag i en och som får en att fundera. Både skrämmande och fascinerande. Mycket välskriven, nästan poetisk. Vilken stark debut!

Visa alla 2 recensioner