Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Emma Sköld (del 10)
Antal sidor
444
Utgivningsdatum
2022-05-24
Förlag
Bookmark Förlag
Dimensioner
220 x 145 x 33 mm
Vikt
636 g
SAB
Hc
ISBN
9789189393394
Själsfränden (inbunden)

Själsfränden

(51 röster)  |  Läs 14 recensioner
Inbunden, Svenska, 2022-05-24
210

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Vem är du beredd att dö för?

Stockholms stad breder ut sig som en kuliss med sina sprakande höstfärger. En slående utsikt, tills kriminalinspektör Emma Sköld stannar med blicken på en kvinna som balanserar på fel sida om räcket på Västerbron.

En vindpust tar tag i det långa mörka håret och Emma håller andan. Hur ska hon hindra kvinnan från att hoppa och falla fritt tjugosex meter, rakt ner mot en säker död? Och inte bara hon, utan även spädbarnet i hennes famn.

Själsfränden är den tionde fristående delen i den populära deckarserien om kriminalinspektör Emma Sköld. Sofie Sarenbrant väver på ett unikt sätt in aktuella och känsliga ämnen som självmord och filicid. Hur mycket är ett människoliv värt?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Själsfränden
 2. +
 3. Björnen sover

De som köpt den här boken har ofta också köpt Björnen sover av Emelie Schepp (inbunden).

Köp båda 2 för 459 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Själsfränden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Många namn att hålla reda på.
  Christer Åhs, 7 maj 2023

  Inte bara namn att komma i håg. Historien splittras mellan många tidsintervaller. Undrar om jag har läst samma bok som flera andra har recenserat. Jag kommer inte att söka flera böcker av samma skribent.

 2. En riktigt deckare.
  BDn, 27 mars 2023

  Spännande och är skriven på ett sätt att det är så svårt lägga ifrån sig boken. Jag läser inte så mycket men denna serie måste man fortsätta läsa.

 3. Sarenbrant skriver så bra böcker
  Frida Frans, 27 februari 2023

  Älskar böckerna om Emma och övriga karaktärer. Den här trumfar ännu mer. Nagelbitande spännande och helt enkelt briljant!!! Upplösningen är oväntad och jag fick läsa med lampan tänd. Läs den!!

 4. Ännu en bra bok om Emma Sköld
  Frolids_bokhylla, 12 oktober 2022

  En kvinna hoppar från Västerbron, men Emma hinner rädda spädbarnen kvinnan har i sin famn. Vem vill mörda sitt barn? Samtidigt som utredningen pågår så rymmer Gunnar från fängelset och vill hämnas på Emma. Parallellt berättas historien om vad som drev kvinnan till det där ögonblicket på bron.

  En välskriven spänning, kring ett samhällsaktuellt ämne. Det är en bok om död, sorg, kärlek och vänskap. Om självmord, makthunger, hämnd och manipulativa människor!

 5. Själsfränden
  Strulputte, 11 oktober 2022

  Sofie Sarenbrant skriver alltid bra böcker, men den här boken är bättre än bra. Enkelt att hålla isär de inblandade personerna, Nyllet, Emma och övriga, rejäla rubriker till de kommande avsnitten.
  Naturligtvis finns det även ett par "nagelbitaravsnitt", samt ett större sådant, med upplösning
  först som final. Bra bok! Läs den!

 6. Läsvärd
  @bettan_bokprataren (Örebro), 6 juli 2022

  Återigen en riktigt bra och viktig bok där Sofie tar upp viktiga frågor som abortfrågan, självmord, filicid, makt och maktstrukturer.
  Trots de djupa och tunga ämnena har hon bra balans mellan det spännande och det mer dramatiska. Jag tyckte det var lite rörigt till att börja med att man får följa med både i dåtid, nutid och i framtiden men efter ett tag kändes det som ett bra grepp.
  Tyvärr kändes slutet lite stressigt och som det blev en kvickfix och det drog ner mitt omdöme om boken.... Läs hela recensionen

 7. Fast från första sidan, sträckläsare!!

  Vill du läsa en spännande deckare så ska du läsa denna! Du är fast från första sidan!
  Detta är tionde delen i serien om Emma Sköld och alla andra underbara personligheter som Nyllet, Josefin och hennes familj, Krille m.m
  Boken griper tag direkt från första sidan och är omöjlig att lägga från sig!
  Boken inleds med att en kvinna vill begå självmord genom att hoppa från en bro och vill även dra med sig sin bebis i fallet.
  Emma Sköld är på plats och försöker hindra henne. Jag vil... Läs hela recensionen

 8. 4+
  Bokdjungeln , 28 juni 2022

  Jag uppskattar verkligen böckerna om Emma Sköld. De håller ett bra tempo, är lättlästa och tar upp mycket av vad som är aktuella ämnen idag. Denna bok är inget undantag. Eftersom det är två parallella händelser som för boken framåt samtidigt så hinner jag aldrig tröttna eller tycka att det inte händer något. Även om det sägs att boken är fristående i serien så vill jag ändå påstå att en förstår handlingen bättre om en läst de tidigare böckerna. Så gör det för de är också bra!
  Men återigen... Läs hela recensionen

 9. En hemsk, stark och viktig bok!
  ElinsBokhylla , 16 juni 2022

  Bokens handling är som vanligt när det gäller Sofie Sarenbrant väldigt tung och viktig, i tidigare böcker har hon tagit upp allt från självmord, mobbing, synen på tiggare och ungdomsbrottslighet för att nämna några få. Därför blev jag inte det minsta förvånad när Sarenbrant nu skrivit ännu en bok om självmord, filicid, abort, fördomar och hur lätt vi människor kan påverkas av andra.

  Sofie Sarenbrant har återigen lyckats skriva en riktigt bra och viktig bok. En bok där hon tar upp frå... Läs hela recensionen

 10. För bra
  göran Lundin, 13 juni 2022

  För bra för sommarläsning. Utläst på ett par dagar. Väntar på spänning på en fortsättning. Hoppas den kommer rätt snart.

 11. Efterlängtad bok
  veronicas_bok_bak_liv, 13 juni 2022

  Stockholm stad lyser med sina sprakande höstfärger, en fantastisk utsikt tills Emmas blick fastnar på Västerbron - en kvinna står och balanserar på fel sida om räcket. Hur ska hon hindra kvinnan från att hoppa och falla ner mot en säker död och inte bara kvinnan utan även spädbarnet hon håller i famnen?

  Äntligen! Del 10 i serien om Emma Sköld, en bok jag längtat efter. Lika mycket som jag ser fram emot att få läsa en ny spännande story från Sofie så längtar jag lika mycket till att ... Läs hela recensionen

 12. själsfränden
  Birgerbutter, 8 juni 2022

  Har väntat på Sofies nästa bok tycker om hennes sätt att skriva väldigt lätt lästa böcker kan inte sluta läsa.

 13. Spännande

  Den var spännande och driven. Har läst alla böckerna om Emma som jag tyckte mycket om. En lättläst och spännande bok.

 14. Betyg: 3,5 av 5
  Britt-Marie Kullin, 28 maj 2022

  Den här boken, Själsfränden, är den tionde delen i bokserien om kriminalinspektör Emma Sköld. Jag har läst dom alla, och tyckt om dom alla. Och inget undantag med den här boken, som jag också tyckte var bra, även om jag kanske tyckte den var snäppet sämre än tidigare böcker. Men lättläst, snabbläst, och spännande var den.

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Sofie Sarenbrant