Källorna tiden tog (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
436
Utgivningsdatum
2021-07-23
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 30 mm
Vikt
730 g
SAB
Hc
ISBN
9789189397057
Källorna tiden tog (häftad)

Källorna tiden tog

Häftad,  Svenska, 2021-07-23

Slutsåld

Richard Dean anländer till Göteborg på morgonen den 11 maj år 1669 efter den stora branden som ödelade halva staden. Han är ute på det självpåtagna uppdraget att presentera en ny kristen lära genom att ge ut en bok av predikanten John Bunyan, en av puritanismens portalgestalter.
Det tryckeri han söker ligger i aska och på grund av det kaos som råder tvingas främlingen fly i båt ut på Göta älv. Ihop med en ordensbroder och en berömd klockmakare beger han sig in i landet. Efter att Clara, en nyvunnen bekantskap, anslutit sig, företar de fyra en resa mot kvinnans hemtrakter i det land som många ännu ser som svenska erövringar av norskt territorium.
Flykten från falska anklagelser blir till en färd genom västkustlandskapet och till en inre resa kring tro, vetande, tidens tecken och sinande historiska källor. Rent avgörande blir mötet med kärleken som träder fram med begreppen nåd och sanning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingmar Nylund

  • Löftet från Havsrandsöarna : händelser under Klosterlasses vistelse i Norden år 1606

    Ingmar Nylund

    "Löftet från Havsrandsöarna" har en ramberättelse som utgår från jesuitpatern Laurentius Norvegus, mer känd som Klosterlasse, och hans besök i Danmark 1606. Hans ärende är att förmå den unge kung Christian att föra Danmark-Norge tillbaka...

  • Underbara kaos

    Ingmar Nylund

    Underbara Kaos handlar om en ung mans kamp för mänsklig värdighet i en nedbrytande miljö. Hans arbete på ett löpande band är helt utarmat på kreativitet och är organiserat så att han själv endast är en utbytbar komponent, som riskerar att bli ett ...