Piratenland : en resa genom Fritiof Nilsson Piratens Skåne (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
249
Utgivningsdatum
2021-06-28
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Medarbetare
Ekström, Tomas (form) / Lindberg, Mia-Maria (foto)
Dimensioner
210 x 210 x 25 mm
Vikt
756 g
SAB
Ncba
ISBN
9789189397064

Piratenland : en resa genom Fritiof Nilsson Piratens Skåne

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-06-28
259
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fritiof Nilsson Piraten är inte bara en legendarisk författare, han är en skånsk ikon. Det är inte bara romanfigurer som Bombi Bitt, Eli, bokhandlaren, Texas Ros, Franskan, patron Esping och alla de andra som har gått till historien: Piraten själv lever vidare genom de historier som berättas om hans liv. Att bara en bråkdel av dessa historier är sanna, är helt i mästarens anda!
När vi talar om Piraten och Skåne, så formar sig ett nytt område på kartan, det område vi i boken kallar "Piratenland". Piratenland är inte bara ett geografiskt område, utan också ett sinnestillstånd. När du befinner dig i Piratenland befinner du dig i ett landskap där äventyr väntar bakom varje hörn, där barnasinnet och upptäckarglädjen väcks till liv. För alla har vi väl en Bombi Bitt inom oss?
Det är i Piratens - och Bombi Bitts - fotspår vi nu ska följa, på detta äventyr i ett skånskt landskap där mycket är nytt, men där mycket också är sig likt sedan Piratens barndom.
Piratenland utgörs dels av det gamla Färs härad, det vill säga större delen av nuvarande Sjöbo kommun, och södra delarna av Hörby, med Vollsjö, där Piraten växte upp, som självklart centrum. Piratenland utgörs också av det Österlen som Piraten gjorde till sitt och blev en symbol för, när han flyttade till Kivik. Vi gör en avstickare till Ystad, där Piratens rebelliska ådra blommade ut för fullt under tiden på läroverket. Men boken vore inte komplett utan en rundvandring i Lund, staden där Fritiof läste till advokat och träffade många av de original han senare skulle skriva om. Och givetvis Malmö, där han hade en lägenhet mot slutet av sitt liv, Malmö där han satt på Kramer och Savoy, och tog färjan till sitt älskade Köpenhamn.
Boken innehåller citat ur Piratens böcker, men även brev, anteckningar och intervjuer bidrar till helheten. Piratenland - En resa genom Fritiof Nilsson Piratens Skåne är både en reseguide, och en litterär och geografisk upptäcktsresa. Ta med boken på utflykten eller upplev äventyret hemma i läsfåtöljen!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Piratenland : en resa genom Fritiof Nilsson Piratens Skåne
 2. +
 3. Fotbollsresan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fotbollsresan av Erik Niva, Linn Nordström (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Piratenland : en resa genom Fritiof Nilsson Piratens Skåne. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Resehandbok i ohanterligt format
  Christian Irhammar, 21 juli 2021

  Boken är utmärkt. Informativ, läsvärd, underhållande och intresseväckande.
  Men inbindningen är fel. Förmodligen en kostnadsfråga. Med pärmar och
  lösare bunden kunde den fungera bättre, stanna på det uppslag man väljer
  och inte klappa igen framför näsan. Men, det är ju en trend som blir allt van-
  ligare efterhand, vilket egentligen är ett djäkla ofog som förlagen hittar på.
  Trådhäftad är den ju hocket dom vicket, så varför inte pärmar = vanligt in-

  unden, dvs en riktig bok!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tomas Ekström

 • Malmö är en dröm

  Tomas Ekström

  MALMÖ ÄR EN DRÖMär en bok om en stad i ständig förändring, en stad där ursprungsbefolkningen blivit mindre än de som kommer utifrån, en stad som riskerar att drabbas av minnesförlust, att inte vara förankrad i sin historia och kultur vilket inte b...