Krigsförbrytaren (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
424
Utgivningsdatum
2021-09-10
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 37 mm
Vikt
832 g
SAB
Hc
ISBN
9789189397439
Krigsförbrytaren (inbunden)

Krigsförbrytaren

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-09-10
230
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Det var han. Han såg annorlunda ut, visst, och jag hade nog inte känt igen honom bara på ansiktet. Men det var hans sätt att röra sig, hållningen och den hjulbenta gången och de korta benen i förhållande till resten av kroppen. Det var han! Jag är säker!"

Malmö, 1956. Den nyskilde ingenjören Lars Skog har äntligen blivit kvitt de förfärliga mardrömmar som förföljt honom sedan han elva år tidigare var med Folke Bernadottes "vita bussar" och räddade skandinaviska fångar från de tyska förintelselägren. Men en dag förändras allt.
En av de mest grymma och hatade SS-officerarna i koncentrationslägret Neuengamme sitter plötsligt vid samma bord under ett arbetsmöte. Han har ett annat namn och pratar hygglig svenska. Men Lars Skog är säker på sin sak. Sturmbannführer Reichmann, som borde vara död eller dömd av krigsdomstolarna, sitter livs levande framför honom.
När Lars Skog bestämmer sig för att avslöja Reichmann vet han inte vad som väntar honom; en före detta SS-officer är beredd att göra vad som helst för att undgå rättvisan. Vad som helst.

Krigsförbrytaren är en omtumlande historisk spänningsroman om såväl personlig som kollektiv hämnd, som utspelar sig i 1950-talets Malmö.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Krigsförbrytaren
  2. +
  3. X

De som köpt den här boken har ofta också köpt X av Pascal Engman (inbunden).

Köp båda 2 för 429 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Krigsförbrytaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kan detta ha skett?
    Thomas Härstedt, 28 oktober 2021

    Krigsförbrytaren är en spännande, välskriven och lättläst roman, en riktig bladvändare, där varje sida lockar till fortsatt läsning. Intrigen utspelar sig med start i Tyskland och avslutas i femtiotalets Malmö med fina tidstypiska miljöbeskrivningar. Huvudpersonen Lars Skog visar oro och rädsla men också starkt civilkurage. Händelserna vävs samman på ett trovärdigt sätt. Romanens fiktion kunde därför absolut haft en bakgrund från tiden efter andra världskriget.

Visa alla 1 recensioner