Snapphanar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2021-08-20
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Illustratör/Fotograf
Anna Lindroth
Dimensioner
225 x 150 x 21 mm
Vikt
467 g
SAB
uHc
ISBN
9789189397507
Snapphanar (inbunden)

Snapphanar

Inbunden Svenska, 2021-08-20
234
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ju närmare hon kom slutet på sin långa ritt desto oroligare blev hon över att något skulle gå fel. Hon vände sig om gång på gång för att försäkra sig om att ingen följde efter. Ån blev smalare ju längre norrut och ju närmare sjön de kom. Viola red snabbare och hästen föll i trav. När flickorna rundade nästa krök och slutligen kunde se siluetterna av ett vakttorn och ett tältläger, fattade Viola galopp. Hon kände hur nära hon var sitt livs största ögonblick.
I en tid av krig och svält möter de omaka tvillingsystrarna Viola och Rosa Bise båda kärleken för första gången. När ett brev från Småland anländer till herrgården i Göinge ställs deras bekymmerslösa vardag på ända. Samtidigt förbereder sig den unge frihetskämpen Morten Stark och soldaten Joachim Hjerta för strid i skogen. Ska de lyckas befria Göinge från den småländska baronens förödande framfart eller är grevedöttrarna Rosa och Viola deras enda hopp? Plötsligt vilar striderna mellan svenskarna och danskarna på de ungas axlar. Endast en lång och farlig resa över gränsen till Småland kan rädda dem själva och folket nu.
Snapphanar är en historisk roman om två grevedöttrars kamp för frihet och kärlek under Snapphanekrigen mellan Sverigeoch Danmark.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Snapphanar
  2. +
  3. Boken som ABSOLUT inte ville bli läst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Boken som ABSOLUT inte ville bli läst av David Sundin, Caroline Linhult (inbunden).

Köp båda 2 för 373 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »