Kvinnobarriären (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2021-08-20
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
200 x 140 x 25 mm
Vikt
165 g
SAB
Lz Bengtsson, Donna
ISBN
9789189397705
Kvinnobarriären (inbunden)

Kvinnobarriären

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-08-20
223
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En kväll den 9 mars 1975 ringde min far. Byggnadsfirman Sigge Bengtsson skulle hålla ett viktigt möte kvällen därpå och far ville att jag skulle deltaga. "Det gäller ditt framtida arv, så du måste komma hit." Jag hade inte fått någon roll inom firman och det visste far mycket väl. Han insisterade dock på att jag måste närvara. Ett viktigt dokument skulle undertecknas. Gällde det aktiefördelningen, undrade jag? "Kom på utsatt tid, så får du veta resten", var hans korta svar. Året var 1975 och jag blev arvlös.

Kvinnobarriären är en berättelse om bekräftelse och skam, och en kvinnas kamp för att bli accepterad i såväl ett mansdominerat skånskt samhälle som i sin egen familj - där faderns beslutsamma stämma råder. Donna Bengtssons historia skildrar de små som stora kvinnofrågorna i ett Skåne under omvandling. Hämnd, maktbegär, ekonomisk besatthet, kvinnoförakt utgjorde grundstenarna i byggarfamiljen där kvinnorna endast tilläts vara åskådare på andra sidan barriären. Men ingen tycker om när en kvinna försöker krossa en barriär. Oärlighet och kriminalitet fortsätter än idag inom bygg- och fastighetsbranschen och jag är tacksam att fortfarande bara vara en åskådare från andra sidan av barriären.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvinnobarriären
  2. +
  3. Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst av Jan Eliasson (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kvinnobarriären. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Kvinnobarriären Donna Bengtsson
    Helge , 2 mars 2022

    En mycket spännande bok, som ger en osannolik berättelse, om hur man inte visar någon hänsyn, eller omtänksamhet! Alla borde läsa denna bok som ger läsaren en sann bild av händelsen! En bok som man läser i ett till sista sidan! Avslutar med en suck, och frågar hur kan man bara vara så giriga i en familj?

Visa alla 1 recensioner