Kvinnobarriären (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2021-08-20
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
200 x 140 x 25 mm
Vikt
165 g
SAB
Lz Bengtsson, Donna
ISBN
9789189397705
Kvinnobarriären (inbunden)

Kvinnobarriären

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-08-20
224
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kvinnobarriären Kan levereras innan julafton
En kväll den 9 mars 1975 ringde min far. Byggnadsfirman Sigge Bengtsson skulle hålla ett viktigt möte kvällen därpå och far ville att jag skulle deltaga. "Det gäller ditt framtida arv, så du måste komma hit." Jag hade inte fått någon roll inom firman och det visste far mycket väl. Han insisterade dock på att jag måste närvara. Ett viktigt dokument skulle undertecknas. Gällde det aktiefördelningen, undrade jag? "Kom på utsatt tid, så får du veta resten", var hans korta svar. Året var 1975 och jag blev arvlös.

Kvinnobarriären är en berättelse om bekräftelse och skam, och en kvinnas kamp för att bli accepterad i såväl ett mansdominerat skånskt samhälle som i sin egen familj - där faderns beslutsamma stämma råder. Donna Bengtssons historia skildrar de små som stora kvinnofrågorna i ett Skåne under omvandling. Hämnd, maktbegär, ekonomisk besatthet, kvinnoförakt utgjorde grundstenarna i byggarfamiljen där kvinnorna endast tilläts vara åskådare på andra sidan barriären. Men ingen tycker om när en kvinna försöker krossa en barriär. Oärlighet och kriminalitet fortsätter än idag inom bygg- och fastighetsbranschen och jag är tacksam att fortfarande bara vara en åskådare från andra sidan av barriären.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kvinnobarriären
 2. +
 3. Byxorna avdrages i kassan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Byxorna avdrages i kassan av Lars Ekwall (häftad).

Köp båda 2 för 422 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kvinnobarriären. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kvinnobarriären av Donna Bengtsson
  Kjell Sivander, 7 februari 2023

  Titel, layout, inbindning och papperskvaliteten lockade mig till köp av denna bok. Som före detta fackföreningsordförande har mitt intresse för kvinnans särbehandling genom tiderna varit stort. Kvinnobarriären visar att man även i min generation inte kan utgå ifrån att man kan lita på familjemedlemmar då det gäller tillgångar.

  Författaren beskriver på ett utmålande sätt sin familj, levnadsätt, utbildning, umgänge och den omgivning där hon verkar. Hon har en flytande penna och framstä... Läs hela recensionen

 2. Kvinnobarriären Donna Bengtsson
  Helge , 2 mars 2022

  En mycket spännande bok, som ger en osannolik berättelse, om hur man inte visar någon hänsyn, eller omtänksamhet! Alla borde läsa denna bok som ger läsaren en sann bild av händelsen! En bok som man läser i ett till sista sidan! Avslutar med en suck, och frågar hur kan man bara vara så giriga i en familj?

Visa alla 2 recensioner