Rosé-Marie och prästjäveln (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
119
Utgivningsdatum
2021-09-10
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
195 x 130 x 9 mm
Vikt
166 g
SAB
Hc
ISBN
9789189397712
Rosé-Marie och prästjäveln (häftad)

Rosé-Marie och prästjäveln

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-09-10
214
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Jag stod mitt på kyrkogården med händerna fulla av gödsel. En fluga surrade runt min näsa. Instinktivt viftade jag bort den, vilket naturligtvis ledde till att jag även fick gödsel i ansiktet. En kort stund funderade jag på om det inte vore ett bra läge att inse att jag förmodligen skulle vara singel resten av livet, men sedan insåg jag att om jag bara duschade ett par, tre, fem gånger när jag kom hem så skulle jag kunna vistas bland folk igen. Tyvärr kunde jag inte gå hem än. Jag var tvungen att vänta på att Rosé-Marie, min granne och nya bästis, kom tillbaka från den senaste hämndaktionen mot mannen som vi nu för tiden kort och gott kallade "prästjäveln". Med andra ord, inget annat att göra denna vackra sommarkväll än att fortsätta lukta koskit.Sedan kom Rosé-Marie springande och ropade "Vi måste sticka! Jag tror jag kanske hade ihjäl honom!" och det var inte så mycket annat att göra än att torka av det värsta av gödseln på gräsmattan och sticka därifrån."

Rosé-Marie och prästjäveln är en dråpligt underhållande skröna som erbjuder både igenkännande leenden och ett och annat gapskratt. Anita Winblad lindar skickligt in det allvar som är bokens ryggrad i absurda, eskalerande situationer - perfekt läsning för alla som någonsin velat hämnas på översittare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rosé-Marie och prästjäveln
 2. +
 3. Hövdingens dotter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hövdingens dotter av Bernt Wiede (inbunden).

Köp båda 2 för 427 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rosé-Marie och prästjäveln. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst och underhållande!
  Boktanten, 4 april 2022

  Det är alltid lite svårare att skriva recensioner på korta böcker, man får liksom inte så mycket tid på sig att bilda sig en uppfattning om innehållet. Men så är inte fallet med "Rosé-Marie och prästjäveln". Jag kände nästan direkt att det är en lättsam, komisk och engagerande historia. Jag menar vem vill inte sätta dit en översittare?

  Bokens Jag hör sin granne sitta och gråta kväll efter kväll. Tillslut går hon över och frågar vad som har hänt. Det visar sig att hennes chef, prästjä... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner