Min pinsamma familj på kalas (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Pinsamma familjer
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2023-04-25
Förlag
Olika förlag AB
Illustratör/Fotograf
Bettina Johansson
Dimensioner
218 x 155 x 8 mm
Vikt
177 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189405400

Min pinsamma familj på kalas

Inbunden,  Svenska, 2023-04-25

Slutsåld

VI SKA PÅ KALAS.
EMIR FYLLER ÅR.
VI BÖRJAR MED FISKDAMM.
MEN MORMOR OCH MAMMA
VILL INTE GÅ HEM.
PINSAMT!

Det är kalas hemma hos Emir. Mamma och mormor vill också vara med, men nej, det är ett kalas för barn, inte vuxna. Men vad är det som är under bordet? Och vem är det som tar påsen från fiskdammen? Hur pinsamma kan vuxna bli? Korta enkla meningar i VERSALER för den som gillar lite text och mycket illustrationer.

Vad är OLIKA?
- Busiga och pinsamma kvinnor
- Huvudperson med brun hudfärg
- Humor och fart för den som börjat läsa

Sagt om boken:
Lästräningsbok. /.../ Det här ärtredje boken i serien Min pinsamma familj av normkreativa författarduon Sara Berg och Karin Frimodig.Berättelsen är kortfattad, men fyndig. Till Emirs kalas är bara barn bjudna, men den pinsamma familjen är inteså bra på att följa instruktioner. Bokens dramaturgi bär tydlig inspiration av Gunilla Bergströms klassiskafödelsedagsbok Kalas, Alfons Åberg! (1986) där de tre bästa kompisarna i slutet äntligen får fira bara de tre.Det går bra att läsa boken fristående, men det hade underlättat för läsaren med en liten introduktion tillpersongalleriet. Bokens bästa kvalitet är helt klart bildspråket då Bettina Johanssons illustrationer sprakar avfärg och liv och varje sida är ett festligt potpurri. Här tillåts även kalaspojken Emirs pappa vara normbrytandemed både tatuerade brunbrända muskler och en lila fjäderboa om halsen.
Matilda Nilsson, BTJ

OLIKA är ett flerfaldigt prisbelönat förlag som utmanar stereotyper med normkreativitet. Vi brinner för jämställdhet, hållbarhet och trycker på återvunnet papper. När du köper böcker eller utbildning från oss bidrar du även till barns och ungas rättigheter. Tillsammans förändrar vi världen!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna