Vägen till frihet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2021-12-03
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
195 x 130 x 18 mm
Vikt
320 g
SAB
Hc
ISBN
9789189474499

Vägen till frihet

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-12-03

Slutsåld

Året är 1980, och Boshra bor tillsammans med sin mamma och pappa och sju syskon i en stor villa i ett av Bagdads finare kvarter. Boshra älskar böcker och drömmer om att en dag studera juridik. Systern Jasmin vill arbeta med kläder och mode, medan bröderna planerar att bli fotbollsproffs. Småsyskonen springer mest runt och jagar varandra och verkar inte ha några bekymmer alls i världen.

Men så en solig dag i mitten av mars, när träden redan har börjat blomma, hörs aggressiva knackningar på dörren. Innan Boshra vet ordet av är familjen omringad av tio poliser - och föga anar hon att deras sista stund i frihet är kommen. Snart sitter Boshra och Jasmin i ett kvinnofängelse där misshandel, våldtäkt, sjukdom och död hör till vardagen. Tillsammans försöker de överleva vakternas skoningslösa behandling, samtidigt som de undrar vad som har hänt med resten av deras familj.

Vägen till frihet är en berättelse om den brutalitet som drabbade perser och shiamuslimer i 1980-talets Irak när den irakiska diktatorn Saddam Hussein visste att han var på väg att förlora kriget mot grannlandet Iran. Boken är en påminnelse om det mörkaste av mörker som människor är kapabla till när civilisationens fernissa krackelerar, men samtidigt ett vittnesbörd om en djupt rotad överlevnadsinstinkt och förmåga att kämpa vidare även när allt tycks vara förlorat.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Noor Majid

  • Adam och Bibban

    Noor Majid

    Adam är ett charmigt busfrö som älskar att umgås med sin mormor Bibban, men han gillar också att hitta på upptåg. När Adam och Bibban ska gå på stan och köpa lördagsgodis vill Bibban att Adam ska uppföra sig och inte hela tiden stanna till och plo...