En god man (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
314
Utgivningsdatum
2022-03-04
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 28 mm
Vikt
633 g
SAB
Hc
ISBN
9789189474666
En god man (kartonnage)

En god man

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2022-03-04
198
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vid ett sandtag bränns två kroppar. Fler dåd följer, fallet växer och blir ett av de största i modern svensk brottshistoria. Den envise lokalreportern Jocke Halvares försöker hantera en komplicerad relation med två kvinnor samtidigt som han jagar karriärens scoop. I en annan del av norra Sverige fattar den femtioårige Karl ett val som förändrar hans liv. Han bryter sin inrutade vardagslunk och kör söderut en morgon. På en vägkrog möter han den yngre Kattis som är på flykt från sin egen misär. Tillsammans möter de såväl kärleken som en oväntad ondska. I En god man tvinnas tre livsöden samman i en våldsam händelse. Karaktärerna tampas med kärlek, personlig vinning, hämnd och förlåtelse. Vem är egentligen en god man?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En god man
 2. +
 3. Afghanerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Afghanerna av Åsne Seierstad (inbunden).

Köp båda 2 för 417 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En god man. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Det är inte lätt att leva
  Hobbybibliotekarien, 27 september 2022

  Jag hoppades in i det längsta att Karl inte skulle ligga med Kattis, utan att de bara skulle vara vänner men det ville inte Bergström. Han var tvungen att låta dem ingå i ett förhållande som aldrig skulle kunna bli av. Både Kattis och Kark sökte bekräftelse och kärlek och det gav de åt varandra. Men jag skulle nog kunnat stryka en del av sexscenerna. Lika så de Jocke genomför.
  Alla vill känna sig älskade. För Kattis var Karl en god man.

 2. Annorlunda och intressant
  JohannaTS , 11 mars 2022

  Boken får en att tänka kritiskt och ifrågasätta normer. På samma gång intressanta skildringar av olika sorters personligheter och ett mysterium. Allt flätas samman och hör ihop men är flera gånger skeenden sedda ur olika perspektiv. Mycket läsvärd! Jag läste ut den på tre kvällar även om jag borde sovit. Jag gillar att texten flöt på samtidigt som man inte kunde låta bli att tänka "var står jag i allt det här?". Ett speciellt och intressant sätt att skriva på som jag inte ofta stött på. Jag g... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Peter Bergström

 • Gotska Sandön : en besöksguide

  Anders Hellberg, Kerstin Benckert, Peter Bergström

  En modern och instrumentell besöks- och hamnguide om Gotska Sandön. Guiden vänder sig till såväl turister som kommer med turbåten som till båtfolket med egen båt. Boken är en utveckling av författarnas hamnguide om Åland som fått ett mycket positi...