Frisk utan statiner : konsten att förebygga hjärtsjukdomar utan att använda statinläkemedel (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2022-04-19
Förlag
Karneval förlag
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Originaltitel
A Statin-Free Life
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Veh
ISBN
9789189494077

Frisk utan statiner : konsten att förebygga hjärtsjukdomar utan att använda statinläkemedel

(16 röster)  |   Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-04-19
204
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
- Hjärt sjukdomar kan stabiliseras och fås att gå tillbaka med hjälp av diet- och livsstilsförändringar.

- Statiner har ingen tydlig effekt för att fördröja utveckling av hjärtsjukdomar.

Det är två av de slutsatser som den brittiske kardiologen Aseem Malhotra kommer fram till i Frisk utan statiner, där han undersöker i vilken mån den etablerade synen på statiner är vetenskapligt grundad.

I sin bok presenterar han en alternativ, statinfri metod för att förebygga och reversera hjärt sjuk domar, där fokus ligger på hälsosamma matvanor och livstilar.

Aseem Malhotra tar även upp hur man på ett tidigt sta dium kan bli medveten om riskfaktorerna för hjärtsjukdomar och hur man kan beräkna dem.

Hjärtsjukdomar är den främsta dödsorsaken i västvärlden och den vanligaste medicinen mot dem är statiner. När statinläkemedlen introdu cerades trodde forskare att de helt skulle eliminera hjärtsjukdomar. Men så blev inte fallet.

Aseem Malhotra är överläkare inom kardiologi och professor i evidensbaserad medicin. Han medverkar som expert i brittiska och inter na tionella medier och skriver i vetenskapliga tidskrifter som British Medical Journal och European Scientist. År 2020 utgav han boken Bättre immunförsvar på 21 dagar (Karneval). I Storbritannien är Aseem Malhotra en fram trädande representant för den »livsstilsmedi cinska« rörelsen. År 2018 utnämndes han av företaget Onalytica till den mest inflytelserika läkaren i världen vad gäller opinionsbildning kring fetma.

Aseem Malhotra: Varför är hjärtsjukdomar fortfarande dödsorsak nummer ett?

Under läkarutbildningen fick vi lära oss vilka de traditionellt vikti gaste riskfaktorerna för hjärtsjukdomar är: högt kolesterol, diabetes, rökning, högt blodtryck och hög ålder. Dagens undervisning förmedlar samma budskap. Ändå har vi, trots decenniers forskning, inte bara misslyckats med att utrota hjärt sjukdomarna de är fortfarande dödsorsak nummer ett i västvärlden.

Hur ska man förklara det?

Det beror först och främst på att hälso- och sjukvårdens primära medel för att förebygga och behandla hjärtproblem har fokuserat på läkemedel (vilket har haft mycket begränsad effekt), istället för att ta itu med bakomlig gande orsaker.

För det andra beror det på att de konven tio nella kostråden om att begränsa kolesterol genom att minska konsumtionen av mättat fett inte bara är felaktiga, utan också san nolikt har ökat risken för hjärtsjukdom genom att stimulera den enskilt viktigaste faktorn bakom kranskärlssjukdom och hjärt infarkt, nämligen insulin resistens.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Frisk utan statiner : konsten att förebygga hjärtsjukdomar utan att använda statinläkemedel
 2. +
 3. Älskade hatade antidepp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Älskade hatade antidepp av André Marx (inbunden).

Köp båda 2 för 443 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Frisk utan statiner : konsten att förebygga hjärtsjukdomar utan att använda statinläkemedel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra lättläst bok
  Ulla-britt Swenson, 3 mars 2024

  Lättläst, bra förklaringar
  Inspirerande recept. Bra 28 dagars kurs plan.
  Intressanta jämförelser med olika evidens baserade kolesterolsänkande metoder.
  I stort sett en intressant bok.

 2. Frisk utan statiner

  En bok som ger en inblick om hur man kan undvika statiner och få ett bättre liv. Lättläst och informativ.

 3. Mycket vetenskaplig
  Sven Sjöqvist, 25 april 2023

  Bra redogörelse för argument för att få god hjärthälsa utan statiner. Underbygger med forskning. Skriven av kardiolog & forskare. Innehåller även recept på bra hjärtmat. Har testat äta denna mat & upplever sänkt blodtryck och förbättrad hälsa. Lättläst & med bra språk.

 4. Mycket bra bok!
  Fältjägare, 23 maj 2022

  En mycket lättläst och informativ bok. Som de flesta borde läsa för att förstå hur statiner påverkar ens kropp negativt. Boken beskriver hur man kan undvika statiner, genom att ändra sin livsstil istället.

 5. En bok som ger insikter
  Kapa, 18 maj 2022

  Intressant, lärorik och mycket pedagogisk bok. Vi är troligen många som kan sluta äta statiner, må betydligt bättre utan att förkorta våra liv.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Aseem Malhotra