Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2003-01-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Lind & Co
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Brave new world
Dimensioner
175 x 110 x 15 mm
Vikt
135 g
SAB
Hcee.01
ISBN
9789189538580
Du sköna nya värld (pocket)

Du sköna nya värld

(42 röster)  |  Läs 10 recensioner
Pocket,  Svenska, 2003-01-01
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Du sköna nya värld som skrevs redan 1932, är en av de stora, världsberömda framtidsskildringarna. I dag, 70 år senare, är vi nästan där.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Du sköna nya värld
 2. +
 3. Nitton åttiofyra : 1984

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nitton åttiofyra : 1984 av George Orwell (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Du sköna nya värld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vad har jag missat?
  Goodreads, 26 januari 2021

  Förlåt men jag försökte vergen ge boken en chans efter att ha läst många recensioner. 100 sidor in och jag har fortfarande inte fått intresse. Vet inte om det är pga översättningen men boken har ingen röd tråd och är nästan grekiska för mig.

 2. Tankeställare
  Markus E, 15 januari 2021

  En bra bok som får en att reflektera över insikten i författaren om vad han ansåg framtiden såg ut i hans ögon. Får en verkligen att reflektera över en alternativ tid som var eller kunnat vara för mänskligheten

 3. Bra bok, dålig översättning
  Phillew, 8 december 2020

  Väldigt märklig översättning i vissa stycken. Tvingar en att läsa några meningar flera gånger bara för att förstå innebörden. Grym bok annars!

 4. En plan om dagens verklighet skrivet 1932
  Stella Tormanoff (Stockholm), 16 juni 2018

  Sir A. Huxley, bror till ideologen Sir Julian Huxley, skrev en plan med denna bok. Då kändes det som fiktion, men faktum är att bokens mest kända citater "Everyone belongs to everyone", "The one who is different is always alone" och "The greatest care is taken to prevent you from loving anyone" präglar vår vardag. Kastsamhället där övergång klasserna emellan (uppåt) är snart helt omöjligt, med en elitistisk diktatur som håller alla omedvetna om vad som är naturligt och inte är industriadelns ... Läs hela recensionen

 5. Fantastisk
  Inga Maria Bjerneby Häll, 24 augusti 2017

  En fantastisk bok, skriven för mer än 80 år sedan. Ganska krävande att läsa med noggranna och detaljerade beskrivningar av laboratorier men ger otroligt mycket!

 6. En unik bok

  Människor bör läsa boken obligatoriskt en gång under livet. Den skrevs i 1932 och beskriver situationer som handlar idag. En underbar boken, absolut !!

 7. En tidlös bok
  Kallle H., 19 mars 2014

  Svårt att tro att den här boken skrevs för snart 100 år sedan! Känns fortfarande fräsch ock aktuell.

  Förordet av Göran Rosenberg känns däremot väldigt naivt och föråldrat. Att skriva att Orwells 1984 känns mindre trovärdig på grund av att vi aldrig kommer att bli övervakade på det sätt som beskrivs i boken får en att dra på munnen, när sanningen är att Storebror är så mycket effektivare än Orwell kunde föreställa sig.

 8. Berättelsen är bra och i högsta grad tänkvärd. Vad som...
  H. Larsson, 21 maj 2013

  Berättelsen är bra och i högsta grad tänkvärd. Vad som drar ner betyget är Huxleys skrivteknik. 'Ungefär så här, kan en mening, uppdelad i en massa bisatser, se ut'. Otroligt jobbigt att läsa när man själv ej får sätta rytmen.

 9. En skönlitterär klassiker som är ett måste i allas...
  Sebastian Lindqvist (Stockholm), 16 april 2013

  En skönlitterär klassiker som är ett måste i allas hylla. Huxley har kommit närmare Orwell gällande dagens verklighet och många skulle behöva läsa denna under skoltiden för att lära sig kritiskt tänkande.

 10. Ständigt lika aktuell
  F, 30 juli 2010

  En av få dystopier från 1900-talets första hälft som fortfarande känns möjlig. Chockerande modern och skrämmande!

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Aldous Huxley

Övrig information

Aldous Huxley (1894¿1963) blev en av mellankrigstidens mest uppmärksammade engelska författare. I en rad romaner och noveller utvecklade han sin kritik av den västerländska civilisationen. Hans mest berömda verk är Du sköna nya värld, en klassiker som återkommande citeras och som det ständigt refereras till.