Maktskifte? : jämställdhet enligt kvinnliga näringslivseliten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
444
Utgivningsdatum
2023-03-08
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 37 mm
Vikt
837 g
SAB
Ohja
ISBN
9789189743915

Maktskifte? : jämställdhet enligt kvinnliga näringslivseliten

Inbunden,  Svenska, 2023-03-08
226
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur ser Sveriges mest framgångsrika kvinnor på jämställdhet, och vad har de själva gjort för att lyckas nå toppositioner i ett samhälle som på många sätt fortfarande domineras av män? Vad har dessa kända kvinnor för råd till arbetsgivare och unga kvinnor i början av sina karriärer?

För att skapa en bättre förståelse för jämställdhetsfrågan i näringslivet har författaren intervjuat drygt femtio av Sveriges mäktigaste kvinnliga ledare om deras olika vägar till framgång och perspektiv på jämställdhet. Bokens syfte är att göra jämställdhetsdebatten mer konkret och att slå hål på många av de föreställningar som präglar den idag: Är det verkligen sant att vi kommit så långt i Sverige, bara för att vi har gjort mer än många andra länder? Är det ett pågående maktskifte vi ser, eller är mycket i själva verket ett spel för gallerierna? Ska vi behandla kvinnor på samma sätt som vi behandlar män i yrkeslivet? Och vilket ansvar har kvinnorna själva på vägen mot jämställdhet?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Maktskifte? : jämställdhet enligt kvinnliga näringslivseliten
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 305 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »