På topplistor
Ingår i kampanjer:
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Sekelskiftesmorden (del 1)
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2023-10-04
Förlag
Bookmark Förlag
Dimensioner
218 x 145 x 31 mm
Vikt
639 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189750081
Döda kvinnor förlåter inte (inbunden)

Döda kvinnor förlåter inte

(33 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-10-04
189 229 Du sparar 40 kr!
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Döda kvinnor förlåter inte Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Första delen av Sekelskiftesmorden

Fyra kvinnor ur olika samhällsklasser bor alla i samma fastighet på Södermalm. De förs samman av ett fruktansvärt dödsfall på den gemensamma gården, under den kylslagna nyårsnatten mellan 1895 och 1896. Det står snart klart att den avlidna kvinnan försökt genomföra en illegal fosterfördrivning.

Boken är en ödesmättad skildring av kvinnors hårda villkor under slutet av 1800-talet. Med ett oemotståndligt språk och rasande driv skildrar Katarina Wennstam en värld som myllrar av tjänsteflickor, sedeslösa kvinnor, utnyttjande män och målande beskrivningar av såväl staden som utsökta klädedräkter. En gedigen research ligger bakom Katarina Wennstams mest passionerade bokprojekt någonsin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Döda kvinnor förlåter inte
 2. +
 3. Dancing queen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dancing queen av Denise Rudberg (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Döda kvinnor förlåter inte. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant, fängslande och välskriven.
  Lars Norling, 27 november 2023

  Fascinerande beskrivning av sekelskiftes Stockholm och dess myller av invånare. Mycket välskriven och mycket lättläst - man vill bara fortsätta. Spännande och tragiska människoöden.

 2. Imponerande!

  Underbar och spännande historisk roman
  från slutet av 18 00-talet. Den skildrar hur
  många kvinnor blev behandlade och utnyttjade av män. Man blir illa berörd av alla
  hemska öden men det finns också början till
  förändring då en ny tid börjar anas. Mycket bra! Ser fram emot nästa bok i serien.

 3. Så angelägen
  uatitt, 6 november 2023

  En bok man lever sig in i. Jag har "förflyttat" mig till tidsandan då mina mor- och farföräldrar var barn. Så välskriven och målande berättad att jag befunnit mig i Stockholm år 1895. Läste liknelsen med Per-Anders Fågelströms romaner och kan bara instämma. En riktigt angelägen bok! Jag ser fram emot fortsättningen.

 4. Fina miljöskildringar och spännande handling!
  läst mycket, 29 oktober 2023

  Boken utspelar sig i Stockholm vid sekelskiftet och jag slungades dit direkt ! Ingen seg inledning ,boken rivstartar verkligen. Mycket fina miljö och personskildringar. Jag rekommenderar absolut denna boken!

 5. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 25 oktober 2023

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Katarina Wennstam har gett ut ett tjugotal böcker, och jag har läst dom alla, och jag har tyckt mycket om dom allihopa. Och jag tyckte om även den här boken, även om jag kanske gillade hennes tidigare böcker en aning mera. Boken var välskriven, intressant och bra, och jag ser fram emot att följa denna nya serie som utspelar sig i slutet av artonhundratalet. Kan absolut rekommenderas. Jag lyssnade på boken, som var helt okej inläst av Katarina Ewerlöf.

 6. Spännande handling
  Anna B, 20 oktober 2023

  Det var mycket intressant att följa de fyra olika kvinnornas perspektiv, speciellt som de var från varierande samhällsklasser. Handlingen var spännande, och det var lätt att se miljöerna framför sig genom författarens målande beskrivningar. Ibland blev kanske de historiska beskrivningarna, som t.ex. av en polismans uniform in i minsta detalj, något tunga och hakade upp handlingen lite grann. Men om man som jag är intresserad av Stockholmshistoria och kvinnohistoria var ändå beskrivningarna me... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Katarina Wennstam