Gläntan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2023-06-07
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
230 x 155 x 24 mm
Vikt
531 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189796515

Gläntan

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-06-07
199
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Gläntan får vi följa ett år i den excentriske August Johanssons liv. Ett år kantat av ett udda nyårslöfte som ska leda honom på nya och oväntade vägar, både i tanke och handling. Kan August till sist komma över sin saliga hustrus bortgång? Ska han till slut hitta svaret på den eviga frågan om meningen med livet? Och vad är egentligen verkligt, fantasi?

Med mycket kärlek och en stor portion humor försöker August ta sig an dagen och världen. Romanen väver sinnrikt in vackra natur beskrivningar med små och stora filosofiska funderingar, eller som huvudpersonen August själv uttrycker det:

... Här kämpar de snårigaste textpassager, sida vid sida med de oändliga viddernas frispråkig het. Här går små försagda vardagsteser hand i hand med de stora gåtornas hemligheter ...

Gläntan är en enda stor hyllning till allt det vackra i livet, sånt som ofta går oss förbi i en alltmer skenande tillvaro. Och till det enkla, som ibland kan vara så förtvivlat svårt att greppa. För att hitta till Gläntan krävs nyfiken het, för att förstå krävs tålamod och ett stort mått av vidsynthet. Väl framme blir utsikten ändå aldrig fullt lika klar som insikten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gläntan
 2. +
 3. Med bergens andetag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Med bergens andetag av Therese Widenfjord (inbunden).

Köp båda 2 för 417 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gläntan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ljuvlig
  Per-Ola Lundström, 18 september 2023

  En underbar bok som på ett trovärdigt och alldagligt sätt skildrar livets väsentligheter med värme, underfundighet och humor. Den handlar om en man som försöker gå vidare med sitt liv efter att ha drabbats av stor sorg.

  Även om den är lätt att läsa fick jag ibland stanna till och läsa samma sak två gånger för att kunna ta in hela betydelsen av huvudpersonens funderingar.

  Men eftersom jag inte ville att den skulle ta slut var det bara positivt.

  I vanliga fall läser ... Läs hela recensionen

 2. En vacker och tänkvärd bok
  Sara Karlsson, 12 juli 2023

  Jag tyckte mycket om denna boken som med mycket kärlek och vackra beskriningar låter oss få följa August Johansson under ett speciellt år av hans liv.

  Att läsa boken ger en välbehövlig paus från vardagens stress och måsten och man får vila i Augusts tankar o vardagliga göromål och jag rekomenderar alla att läsa denna bok.

Visa alla 2 recensioner