En skvätt om Arjeplog (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2019-01-10
Upplaga
1
Förlag
Midsommar förlag
Originaltitel
En skvätt om Arjeplog
Medarbetare
Segerstedt, Erland (foto)
Dimensioner
120 x 210 x 20 mm
Vikt
739 g
SAB
Ncciz Arjeplog
ISBN
9789197754989
En skvätt om Arjeplog (inbunden)

En skvätt om Arjeplog

Inbunden,  Svenska, 2019-01-10
382
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En skvätt om Arjeplog Kan levereras innan julafton
En skvätt om Arjeplog heter en ny bok av frilansjournalisten Marianne Hofman. Arjeplog är Sveriges vattenrikaste kommun och där ligger också Sveriges djupaste insjö Hornavan, med ett största djup på 221 meter. Marianne Hofman bor i Arjeplog och ger bland annat ut nättidningen Arjeplognytt.
Tillsammans med fotografen Erland Segerstedt från Skellefteå har hon skrivit boken En skvätt om Arjeplog, som handlar om vatten i alla dess former och funktioner.
"Vatten ger oss liv och möjligheter, men kan också ta liv och i ett svep spola bort de möjligheter som vi så lätt tar för givna. Vattnet rör på sig, förändras och speglar både livet och oss människor i sitt flöde. Ibland är vågrörelserna snabba och oförutsägbara, ibland är de långsamma och nästan omärkbara, men energin finns där, hela tiden. Det väcker känslor, och bär med sig en ursprunglig kraft som vi inte alltid kan hejda eller kontrollera. Allt vatten i hela världen hänger ihop. Från de minsta bäckar till de största havsströmmar i världshaven. Under arbetet med denna bok har vattnets kraft, betydelse och inverkan på våra liv framträtt tydligt.
Arjeplog är Sveriges vattenrikaste kommun och så länge människor har funnits här har vattnet på många olika sätt haft en avgörande betydelse för överlevnad och utveckling. De äldsta funna spåren av människor i Arjeplog är tiotusen år gamla. Landskapet och människors liv var ett helt annat än det vi har idag, men behovet av vatten och viljan att leva nära vattnet var och är densamma. Med vår bok vill vi lyfta fram några berättelser om vattnet i Arjeplog." (Från efterordet)

https://midsommarudden.blogspot.com/2017/07/ny-bok-en-skvatt-om-arjeplog.html
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En skvätt om Arjeplog
  2. +
  3. Lofoten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lofoten av Lars Lerin (inbunden).

Köp båda 2 för 761 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »