Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2015-06-01
Upplaga
1
Förlag
LUX Publica
Medarbetare
Jikander, Theodor (red.) / Linton, Sarah (red.) / Jikander, Theodor (form) / Clément, Kristel (form) / Eliasson, Linda (foto)
Illustratör/Fotograf
Tatiana Shirbidova
Dimensioner
215 x 145 x 20 mm
Vikt
759 g
ISBN
9789198044881

Alla fingrar gröna

(61 röster)  |  Läs 11 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-06-01
241
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Väck din odlarlust!

Med hjälp av vår lilla gröna handbok kan du som är nybörjare lyckas med din grönsaksodling redan första året, och du som är erfaren odlare få rikligare skördar och färre problem.

Du kan odla precis överallt: på landet och i staden, på friland, på balkongen, i pallkrage, växthus och i sovrumsfönstret - det gäller bara att veta hur du optimerar förutsättningarna för grödan och platsen du vill odla på.

Boken och odlingsinstruktionerna är praktiskt utformade för att verkligen komma till användning. Vi utgår från grödan och odlingsplatsen och leder dig, steg för steg, från sådd till skörd. Vi ger tips på fröer, sorter, jordar och gödsel. Vi beskriver hur du sköter och vattnar dina grödor samt hur du planerar ditt odlande för att sprida ut arbetet och kunna skörda hela året.

I 20 år har vi med stor odlarglädje prövat oss fram, och våra erfarenheter och kunskaper håller du nu i din hand. Med rätt inspiration och vägledning blir alla fingrar gröna.

Johannes & Theres

- - -

Vinnare av Årets köksträdgårdsbok 2015
-- Svenska Måltidsamakemien i Grythyttan

Vinnare av Best Cookbook Illustrations Sweden 2015
-- Gourmand World Cookbook Awards

Nominerad till Årets Trädgårdsbok 2015
-- Garntersällskapet

* Boken bygger på pedagogiska steg för steg-instruktioner.

* Johannes och Theres driver den populära odlings- och matbloggen Farbror Grön.

* Det väder- och trädgårdståliga omslaget är återvinningsbart och innehåller inga skadliga ftalater eller andra ämnen på REACH observationslista.

- - -

»Det är en jättefin bok, man blir verkligen sugen på att odla. Jag gillar det pedagogiska stuket. Även för den vana odlaren ger den nog en hel del aha-upplevelser. «

Gomorron Sverige / Yukiko Duke

»... en personligt skriven handbok för både hängivna grönsaksodlare och seriösa nybörjare. Med inplastade pärmar och slitstarkt papper fungerar den utmärkt att ha med sig ute i landet.«

Svenska Dagbladet / recensionsbetyg 5 av 6

»Enkelt upplägg och handfasta tips. En otroligt användbar bok med andra ord som bör finnas i varje hobbyodlares ficka. Extra plus för att boken har mjuka pärmar i vädertålig plast, som kan stå emot jordiga och gröna fingrar.«

Gefle Dagblad
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Alla fingrar gröna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Uppslagsverk om odling.
  Jenny Östlund, 16 september 2020

  En liten "Bibel" om odling av 36 olika grönsaker och rotfrukter. Jag använder den som uppslagsverk. När jag ska göra något rådfrågar jag "bibeln" och ser vad Farbror Grön rekommenderar. Jag odlar på balkong och inomhus.

 2. Inget nytt
  Robert Dyrlind, 12 september 2017

  Skullle säga likadana som dom övriga böckerna i samma ämne, alla är lika bra eller dåliga
  Det som skiljer denna är tipps på odling i pallkrage

 3. Bra bok både för noviser och proffs!
  Gudrun S, 25 augusti 2017

  Bra, instruktiv och praktisk. Perfekt present till en som nyss börjat odla! Bra uppslagsbok även för vana odlare. Om man bara ska köpa en enda trädgårdsbok är den här en klar kandidat.

 4. En perfekt handbok i odling!
  Linn, 22 februari 2017

  Det här är en fantastiskt fin och informativ handbok om odling. Lätt att förstå, bra uppdelning och väldigt vackra illustrationer!

 5. Boken inte till mig=gåva
  Aleif, 26 december 2016

  Vet inte eftersom jag köpte för att ge julklapp, men praktiskt med plastade pärmar så den blir användarvänlig även utomhus!

 6. Fin och informativ
  EG, 11 juli 2016

  "Alla fingrar gröna" är en fin och informativ bok om odling. Bra för nybörjaren som vill veta mer om olika grönsaker. Den har ett smart plastigt fodral som skyddar om den hamnar för nära planteringarna.

 7. Så smart upplägg!
  Lena Andersson, 14 april 2016

  Boken ger mig praktisk hands-on-kunskap när det gäller de grönsaker jag är intresserad av att odla. Jag hittar snabbt o lätt det jag söker. Bra urval av grödor, både vanliga o lite ovanligare.
  Extra plus för omslaget o papperskvaliteten som gör att boken kan få komma med ut. En riktig handbok!

 8. Gröna fingrar
  Gaby Maria Josefsson, 27 oktober 2015

  Lättläst och lätt att hitta svar på funderingar jag haft
  när det gäller att odla.
  Gav mig många tips och idéer.
  Stort tack till denna boks författare!

 9. Den ger utförlig info om ett urval av grönsaker
  Camilla Thompson, 22 september 2015

  Skulle gärna se en del 2 komma ut med ytterligare växter i. Och kanske mer recept till de olika grönsakerna för oss rookiesar.

 10. Inspirerande, vacker och full av kunskap
  Jenny Axelsson, 28 augusti 2015

  Det märks verkligen att författarna odlar själva i sin vardag. Jag blir inspirerad utan att bli trött alls. För boken går att använda på vilken nivå du vill och hur mycket eller lite du än vet om grönsaksodling. Det känns som boken är precis rätt i tiden. Stort plus till de små personliga inledningarna och de vackra bilderna.

 11. En odlingskompis att hålla i handen hela året!
  Lena , 11 juni 2015

  En enkel och lättläst bok om hur man odlar sina egna grönsaker - i pallkrage, på fönsterbrädan och på friland. Du får veta steg för steg hur du ska göra - från det du har fröet i handflatan en solig vårdag tills du steker dina auberginer i olivolja en regnig höstdag.
  De vackra och mustiga illustrationerna skapar en riktigt god och härlig (mag)känsla :-)

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av författarna