Att få barnets språk att växa - Strategier för språkutveckling i förskolan, skolan och hemma (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Verktygslåda för pedagoger
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2016-05-20
Upplaga
1
Förlag
Stefan Hertz utbildning AB
Dimensioner
240 x 168 x 10 mm
Vikt
362 g
SAB
Ea
ISBN
9789198047516
Att få barnets språk att växa - Strategier för språkutveckling i förskolan, skolan och hemma (häftad)

Att få barnets språk att växa - Strategier för språkutveckling i förskolan, skolan och hemma

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-05-20
328
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En bok fylld av Strategier för språkutveckling.

Föräldrar och pedagoger i förskola och skola spelar en avgörande roll för varje barns språkutveckling. Detta är en inspirerande handbok i hur man gör för att stimulera språkutvecklingen på bästa sätt.

Boken vänder sig till dig som är förälder eller arbetar i förskola, förskoleklass och lågstadiet. Den sammanfattar vad som är viktigt att veta om barns språkutveckling, vad du kan göra för att varje barns språk ska utvecklas så långt som möjligt och berättar om hur du gör det - i form av förhållningssätt och smarta strategier för språkutveckling.

Boken ger dig strategier och tips som kan användas redan när barnet är nyfött, men också strategier som kan användas och anpassas under flera år - i takt med att språket växer och utvecklas med barnet.

Strategierna passar alla barn - såväl de vars språkutveckling fortlöper utan problem, som de vars språk inte utvecklas som förväntat. De passar såväl svenskspråkiga barn, som de som har ett annat modersmål och ska lära sig svenska. De är beprövade och lätta att använda och anpassa, både enskilt och i en större barngrupp.

Förhållningssätt och strategier är på många sätt överlägsna enskilda metoder eller material; de finns alltid med oss och vi kan använda vardagens alla situationer för språkstimulans och språkträning. Boken hjälper dig att förstå din roll som språklig förebild, och ger dig många olika redskap för att utvecklas som samtalspartner och språkstimulerare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att få barnets språk att växa - Strategier för språkutveckling i förskolan, skolan och hemma
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 477 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att få barnets språk att växa - Strategier för språkutveckling i förskolan, skolan och hemma. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Full av idéer och strategier för mitt arbete
    Anna , 17 februari 2018

    Boken är lättläst och tydlig. Ger tydliga beskrivningar och många tips och idéer att använda i arbetet med barn. Enkelt beskriven med en blandning av teori och praktik.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karolina Larsson