Orkidébarnet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Boken om Lo (del 1)
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2018-05-25
Upplaga
1
Förlag
Lottas text och skrift
Originaltitel
Orkidébarnet
Dimensioner
234 x 156 x 22 mm
Vikt
377 g
SAB
Hc
ISBN
9789198107319
Orkidébarnet (inbunden)

Orkidébarnet

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-05-25
239
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Boken handlar om flickan Lovisa som man får följa från barn till vuxen. Hon är högkänslig och växer upp i ett hem där alla känslor stängs inne och där hon bär på vuxnas känslor.

Ett Orkidébarn föds med en extra sårbarhetsgen och författaren har försökt belysa skönlitterärt vad som händer med en sådan personlighet när man inte speglas positivt och hur olika barndomstrauman kan komma att påverka mönster, livsval och upplevelser.
Boken är den första i en serie.

"Den är så bra. Ser också fram emot fortsättningen
"Vi har den på biblioteket i Kungsbacka och jag rekommenderar den till låntagarna för att den är så bra. Ser också fram emot fortsättningen."

Bibliotekarie Eva

Intressant om högkänslighet
Lika duktig som huvudpersonen Lo är på att känna in sina egna och andras känslor, lika bra är Lager- berg-Thunes på att beskriva subtila känslotillstånd utan att det märks. Hon använder formuleringar som stannar kvar i min- net, till exempel "det finns alltid ett innanför och ett utanför", som återkommer flera gånger i romanen.
Jag ser fram emot nästa del, som även den ges ut på Kloster förlag i Lugnås.

/Jennie Hilli Sjöqvist Mariestadstidningen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Orkidébarnet
 2. +
 3. Fjärilsdrömmar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fjärilsdrömmar av Charlotta Lagerberg Thunes (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Orkidébarnet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Starkt berörande
  @i_min_bokhylla (instagram), 30 september 2019

  Orkidebarnet av Charlotta Lagerberg-Thunes är en starkt känslomässigt berörande bok.
  Lo växer upp i en dysfunktionell familj där systern Mia favoriseras, föräldrarna grälar och modern dricker och hotar med självmord. I de finns högkänsliga Lo som tidigt lär sig ta ansvar och bära på vuxnas känslor medan hon stänger in sina egna.
  Orkidebarnet är en bok om högkänslighet och skam men även om livets skörhet och kanske framför allt vikten av att hysa kärlek och omsorg till våra barn.
  O... Läs hela recensionen

 2. Orkidébarnet
  Elin S T, 29 augusti 2018

  Orkidébarnet handlar om flickan Lo. Hon är känslig. Högkänslig faktiskt. Hon är den som ställer upp, som försöker vara till lags men som aldrig tycks duga. Hon är den som vill hålla samman, hålla modet uppe och hålla stämningen god. Lo är den som kan läsa av stämningen så fort hon stiger in i ett rum. Luften kan skäras med kniv och Lo tar på sig alla dessa känslor. Hon är en kameleont som försöker anpassa sig i alla situationer och i allas känslor men bär själv med sig känslan av att aldrig v... Läs hela recensionen

 3. Högkänslig = Svag, skör = Falskt
  Mikael Gustafsson, 21 augusti 2018

  Vad jag sammanfattningsvis tycker att Charlotta Lagerberg-Thunes så förtjänstfullt lyckas förmedla med den gripande berättelsen om orkidébarnet Lovisa är att känslighet till syvende och sist inte alls främst behöver förknippas med svaghet eller skörhet. Tvärtom är ju Lovisa en riktig fighter som kämpar vidare genom livet trots att den jordmån hon växer upp i inte tillnärmelsevis klarar av att ge henne den näring och det stöd hon så väl behöver. Det tycker jag är ett av de allra viktigaste bud... Läs hela recensionen

 4. Tankeväckande med en säregen berättarstil
  -, 20 juni 2018

  Orkidébarnet är en igenkännande, stark och tankeväckande bok. Trots korrekturmissar och ett något tungfotat språk fastnar jag i berättelsen om Lovisa. Jag gillar verkligen den intressanta och säregna berättarstilen som Charlotta Lagerberg-Thunes anammar här.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Charlotta Lagerberg Thunes