Orkidébarnet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Serien om Lo (del 1)
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2018-05-25
Upplaga
1
Förlag
Lottas text och skrift
Originaltitel
Orkidébarnet
Dimensioner
234 x 156 x 22 mm
Vikt
377 g
SAB
Hc
ISBN
9789198107319
Orkidébarnet (inbunden)

Orkidébarnet

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-05-25
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Boken handlar om flickan Lovisa som man får följa från barn till vuxen. Hon är högkänslig och växer upp i ett hem där alla känslor stängs inne och där hon bär på vuxnas känslor.

Ett Orkidébarn föds med en extra sårbarhetsgen och författaren har försökt belysa skönlitterärt vad som händer med en sådan personlighet när man inte speglas positivt och hur olika barndomstrauman kan komma att påverka mönster, livsval och upplevelser.
Boken är den första i en serie.

"Den är så bra. Ser också fram emot fortsättningen
"Vi har den på biblioteket i Kungsbacka och jag rekommenderar den till låntagarna för att den är så bra. Ser också fram emot fortsättningen."

Bibliotekarie Eva

Intressant om högkänslighet
Lika duktig som huvudpersonen Lo är på att känna in sina egna och andras känslor, lika bra är Lager- berg-Thunes på att beskriva subtila känslotillstånd utan att det märks. Hon använder formuleringar som stannar kvar i min- net, till exempel "det finns alltid ett innanför och ett utanför", som återkommer flera gånger i romanen.
Jag ser fram emot nästa del, som även den ges ut på Kloster förlag i Lugnås.

/Jennie Hilli Sjöqvist Mariestadstidningen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Orkidébarnet
 2. +
 3. Den glömda rosenträdgården

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den glömda rosenträdgården av Marita Conlon-Mckenna (pocket).

Köp båda 2 för 264 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Orkidébarnet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Orkidébarnet
  Elin S T, 29 augusti 2018

  Orkidébarnet handlar om flickan Lo. Hon är känslig. Högkänslig faktiskt. Hon är den som ställer upp, som försöker vara till lags men som aldrig tycks duga. Hon är den som vill hålla samman, hålla modet uppe och hålla stämningen god. Lo är den som kan läsa av stämningen så fort hon stiger in i ett rum. Luften kan skäras med kniv och Lo tar på sig alla dessa känslor. Hon är en kameleont som försöker anpassa sig i alla situationer och i allas känslor men bär själv med sig känslan av att aldrig v... Läs hela recensionen

 2. Högkänslig = Svag, skör = Falskt
  Mikael Gustafsson, 21 augusti 2018

  Vad jag sammanfattningsvis tycker att Charlotta Lagerberg-Thunes så förtjänstfullt lyckas förmedla med den gripande berättelsen om orkidébarnet Lovisa är att känslighet till syvende och sist inte alls främst behöver förknippas med svaghet eller skörhet. Tvärtom är ju Lovisa en riktig fighter som kämpar vidare genom livet trots att den jordmån hon växer upp i inte tillnärmelsevis klarar av att ge henne den näring och det stöd hon så väl behöver. Det tycker jag är ett av de allra viktigaste bud... Läs hela recensionen

 3. Tankeväckande med en säregen berättarstil
  Petra Dessmark, 20 juni 2018

  Orkidébarnet är en igenkännande, stark och tankeväckande bok. Trots korrekturmissar och ett något tungfotat språk fastnar jag i berättelsen om Lovisa. Jag gillar verkligen den intressanta och säregna berättarstilen som Charlotta Lagerberg-Thunes anammar här.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Charlotta Lagerberg Thunes

Bloggat om Orkidébarnet