Afrikas bästa Safari (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2016-10-03
Förlag
Storartad förlag
Medarbetare
Bjelvenstedt, Bosse (form)
Dimensioner
250 x 175 x 20 mm
Vikt
727 g
SAB
Np
ISBN
9789198188936

Afrikas bästa Safari

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2016-10-03
322
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Afrikas bästa Safari


Safari utgör en storartad upplevelse då man aldrig vet i förväg vem man kommer att träffa och vad man får se. På en safari lever man hela tiden i nuet. Det är ett privilegium att få vistas i den vackra naturen och betrakta djuren i deras rätta miljö.

Detta är Uno Grönkvists femte bok om resor, men den första som uteslutande handlar om Afrika. Han var på sin första safari för nära
femtio år sedan och de vida savannerna och ångande regnskogarna har lockat honom tillbaka ytterligare ett tjugotal gånger. Totalt har han besökt trettio afrikanska länder.

Tidskrävande research på plats ligger bakom denna bok som innehåller allt man behöver veta för att få maximalt utbyte av en safari. Vilka djur möter man, vad äter man, hur sker övernattningarna, vilka safarityper finns det att välja bland, hur är klimatet, innebär safari några risker - alla
frågor får svar! Författaren framhåller hur viktigt det är att respektera de vilda djuren, av vilka många är utrotningshotade till följd av omfattande tjuvjakt. Långsiktig safariplanering och genomtänkt ekoturism får allt större betydelse i Safariland.

Sammanlagt presenteras nationalparker och reservat i alla safariländer av betydelse, från Etiopien i norr till Sydafrika i söder, från Kongo i väster till Madagaskar i öster. De handfasta råden och praktiska tipsen är många. Boken omfattar femtio kapitel indelade i avsnitt som Konsten att välja rätt safari, Destinationer, Safarispecialiteter, Bra att känna till och Råd och erfarenheter.

Men boken innehåller också spännande upplevelser och intressanta iakttagelser. "Afrikas bästa Safari" riktar sig inte enbart till dem som planerar att göra sitt livs resa. Även de som stannar hemma men är intresserade av djur och natur på den kontinent som för många av oss fortfarande är ganska okänd kan få stor behållning av boken. Inte minst beroende på det rika bildmaterialet av hög klass. Som recensenten i Damernas Värld skrev om en av författarens tidigare böcker: Resa i soffan går också bra. Reseböcker är inte bara för oss som längtar bort. De kan ge en tankeställare också!"

Om författaren Uno Grönkvist


Uno Grönkvist är författare, multijournalist och globetrotter. Den första bok han var engagerad i var en biografi, Prins Bertil berättar, som utgavs av två förlag och tryckts i en sammanlagd upplaga av 160 000 ex. Han övergick till managementlitteratur och skrev bl a den första svenska boken om sponsring och eventmarketing. Under de senaste tio åren har han fokuserat på böcker om resor. Först i serien var den självbiografiska "Nyfiken på världen" som följdes av tre böcker om kryssningar på hav, floder och kanaler. Han har rest hela sitt liv och besökt 175 länder.

Afrika är den kontinent som ligger honom varmast om hjärtat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Afrikas bästa Safari
  2. +
  3. Katter och meningen med livet : Felis filosofi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Katter och meningen med livet : Felis filosofi av John Gray (inbunden).

Köp båda 2 för 601 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Uno Grönkvist