Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2018-12-07
Upplaga
1
Förlag
Schackstudion
Medarbetare
Holmgren, Emma (form) / Stankovic, Nikola (foto)
Dimensioner
210 x 148 x 20 mm
Vikt
446 g
SAB
Vebl,Rb:do
ISBN
9789198288551

På andra sidan väggen : en reportagebok om utbrändhet inom elitidrotten

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-12-07
132
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Forskningen visar att var tionde svensk elitidrottare drabbas av utmattningssyndrom. Lika plötsligt som mystiskt försvinner de från såväl prispallar som media. Någon förklaring till vad som händer finns inte.

Är förmågan att pressa sig till bristningsgränsen medfödd för vissa och ouppnåelig för andra? Hur bygger man upp en sådan drivkraft?

I boken möter du åtta framgångsrika idrottare som ignorerade kroppens varningssignaler tills hela deras vardag kraschade: höjdhopparen Linus Thörnblad, triathleten Clas Björling, bandyspelaren Magnus Muhrén, kanotisten Tom Krantz, schackspelaren Ulf Andersson, löparen Johan Larsson och cyklisterna Christian Bertilsson och Marcus Streijffert.

På andra sidan väggen är en reportagebok om fantastiska idrottsprestationer, livet, hälsan, och vägen tillbaka efter ett utmattningssyndrom.

I backspegeln mötte han sin egen blick - ett vrak. Det kändes som att han dömts till döden, eller som att jorden skulle gå under. Han fortsatte att följa motorvägen och på eftermiddagen kände han för att svänga över till den andra vägbanan när en lämplig lastbil passerade. Han lyckades avstyra de tankarna, men blev rädd för sig själv och insåg att han inte skulle klara av att vara ensam länge till. Under några veckor hade han flytt undan sina problem och lyckats tänka bort merparten av depressionen och den kroniska smärtan. Men nu var han ute på tunn is.

Författare Axel Smith har en magisterexamen i litterär gestaltning. Han är stormästare i schack och blev nordisk mästare 2013. Axel har tidigare gett ut tre böcker varav Pump Up Your Rating vann pris som Årets schackbok internationellt 2013. Fascinerad av elitidrottarnas otroliga drivkraft reste Axel runt i Sverige för att intervjua idrottare, tränare, träningskamrater och forskare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. På andra sidan väggen : en reportagebok om utbrändhet inom elitidrotten
 2. +
 3. Spegeln och ljuset

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spegeln och ljuset av Hilary Mantel (häftad).

Köp båda 2 för 321 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av På andra sidan väggen : en reportagebok om utbrändhet inom elitidrotten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gripande läsning
  Ariel Ortega, 23 mars 2019

  En oerhört välskriven och gripande bok om åtta idrottares kamp att hitta både lycka och framgång. Boken skildrar idrottsrelaterad utbrändhet på ett unikt och nyskapande sätt. Som läsare ville jag inte lägga boken ifrån mig och kände i efterhand att jag utöver en mycket angenäm läsupplevelse hade fått en större ödmjukhet inför det svåra i att testa gränser utan att riskera trampa över. Rekommenderas starkt!

 2. Intressant men tuff läsning
  Kaffeläsaren, 4 mars 2019

  På andra sidan väggen är en intressant bok om elitidrottare som drabbas av utmattningssyndrom. I boken får vi följa åtta framgångsrika idrottare som alla ignorerade kroppens varningssignaler och fortsatte köra på. Tills det inte längre gick. Vad det framgår i boken verkar de flesta elitidrottare inte vilja prata om utmattningssyndrom. Hur ska vanliga dödliga kunna prata om ämnet om inte de som är stora förebilder för många kan göra det? Jag tycker det är konstigt att det ska vara så svårt att... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Axel Smith