Bergmans Bryderier : Om livet, Gud, universum och annat smått & gott (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2017-07-06
Förlag
Lars Bergman
Dimensioner
212 x 135 x 10 mm
Vikt
150 g
SAB
Bv
ISBN
9789198321227
Bergmans Bryderier : Om livet, Gud, universum och annat smått & gott (häftad)

Bergmans Bryderier : Om livet, Gud, universum och annat smått & gott

Häftad Svenska, 2017-07-06
111
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad finns det för likheter mellan ett uråldrigt israeliskt tabernakel och ett modernt kärnkraftverk? Hur ser Guds fingeravtryck ut? Vad innebär det att bli en hel människa - och vad går egentligen livet ut på?

Bergmans Bryderier är inga bryderier i ordets verkliga mening. Det är en samling betraktelser över livet, som först kom till i bloggform under åren 2009 till 2013. Tonen är fundersam och lite klurig, och ordvändningarna talar både till intellekt och känsla. Ibland blir det mycket personligt och snudd på utlämnande, med berättelser om både misslyckanden och höjdpunkter i livet.

En fråga som hänger i luften är vad det egentligen var som hände hösten 2009. Något dramatiskt var det, så mycket står klart. Men innan svaret kommer hinner vi fundera över hur man går på vatten, vad mp3-andlighet är, vad det är för speciellt med ikoner och krossade speglar i hallen, om det finns ljus i varje mörker och mycket annat. Och så förstås det märkliga i att leva sitt liv som plastmugg och skratta vid sin mors kista.

Lars Bergman är dataingenjör och skribent med förkärlek för det djupsinniga och lite underfundiga i livet. Han har bland annat hörts i närradio, skrivit tidningsartiklar och varit medförfattare till en andaktsbok. Bergmans Bryderier är hans första egna bok, ursprungligen utgiven år 2016. Detta är den andra, något omarbetade upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bergmans Bryderier : Om livet, Gud, universum och annat smått & gott
  2. +
  3. Gud i samtal med Djävulen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gud i samtal med Djävulen av Birger Winsa (inbunden).

Köp båda 2 för 331 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Bergman