C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
431
Utgivningsdatum
2019-05-16
Upplaga
2
Förlag
CyberInfo Sverige
Dimensioner
230 x 169 x 30 mm
Vikt
783 g
SAB
Pubb
ISBN
9789198330045
C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris (häftad)

C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-05-16
339
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris lär först ut grunderna i C-programmering så att vi har en stabil grund att stå på. Denna del vänder sig mot de som är nya på C-programmering eller för de som behöver fräscha upp sina C-kunskaper. Därefter börjar vi att programmera alltmer mot UNIX-system med hjälp av bland annat systemanrop. Vi lär oss att skapa och använda demoner, standard input- och output, filrättigheter, FIFO, processhantering, make-filer, meddelandeköer med mera.Vi får också lära oss hur man kopplar samman flera program med hjälp av rörledningar och skalskript. Mot slutet av boken tittar vi på hur man använder felsökningsverktyg som GDB, LLDB och Valgrind.

Grundtanken med boken är att du som läsare bara ska behöva en enda bok för att komma igång att utveckla program och verktyg för UNIX-system. Boken är uppbyggd på devisen att lära genom exempel. I boken finns över 160 exempelprogram, både stora och små. Efter varje kapitel finns dessutom övningsuppgifter, så att du som läsare ska kunna arbeta med boken på egen hand.

I denna andra utgåva av boken har stora delar skrivits om för att göra boken än mer lättläst och relevant. En rad uppdateringar och förbättringar har också gjorts i texten.

Jack-Benny Persson har många års erfarenhet av främst Linux- och FreeBSD-system, men också av programmering och skripting i olika former. Intresset för datorer började redan i början av 90-talet och har sedan dess bara fortsatt. På gymnasiet läste han el & elektronik och har senast studerat till Linux Systemspecialist vid EC-Utbildning. Han har tidigare gett ut boken "Grunderna i programmering". Han är idag ägare av CyberInfo Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris
  2. +
  3. Grunderna i programmering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grunderna i programmering av Jack-Benny Persson (häftad).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. en mycket bra bok
    Janusz Zdunek, 16 februari 2021

    Jack-Benny skrivit en mycket bra bok i C. Den är unik på den (svenska) programmeringsmarknaden pga att C uppgifter är så väl förankrade i OS så man fattar varför man har C och vad det är till. Det är en riktig bra lärobok. Det enda jag saknar är ett litet explicit info om att det finns big och little-endian processorer (maskiner) och en C-övning på det. Mycket bra! (också en titel borde vara "C-programmering i Linux" med undertiteln "med macOS, BSD och Solaris".

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jack-Benny Persson