C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
458
Utgivningsdatum
2021-10-29
Upplaga
3
Förlag
CyberInfo Sverige
Dimensioner
230 x 170 x 31 mm
Vikt
850 g
SAB
Pubb
ISBN
9789198330076
C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris (häftad)

C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris

Häftad,  Svenska, 2021-10-29
321
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris Kan levereras innan julafton
C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris lär först ut grunderna i C-programmering så att vi har en stabil grund att stå på. Denna del vänder sig mot de som är nya på C-programmering eller för de som behöver fräscha upp sina C-kunskaper. Därefter börjar vi att programmera alltmer mot Unixsystem med hjälp av bland annat systemanrop. Vi lär oss att skapa och använda demoner, standard input- och output, filrättigheter, FIFO, processhantering, make-filer, meddelandeköer med mera. Vi får också lära oss hur man kopplar samman flera program med hjälp av rörledningar och skalskript. Mot slutet av boken tittar vi på hur man använder felsökningsverktyg som GDB, LLDB och Valgrind.

Grundtanken med boken är att du som läsare bara ska behöva en enda bok för att komma igång att utveckla program och verktyg för Unixsystem. Boken är uppbyggd på devisen att lära genom exempel. I boken finns över 180 exempelprogram, både stora och små. Efter varje kapitel finns dessutom övningsuppgifter, så att du som läsare ska kunna arbeta med boken på egen hand.

I denna tredje utgåva har stora delar skrivits om för att göra boken mer lättläst, relevant och uppdaterad. Bland annat har kapitlet om IPC utökats till att även innefatta Unix-sockets. Ett helt kapitel om TCP/IP programmering har också lagts till. En del förbättringar har också gjorts av exempelprogrammen i boken.

Jack-Benny Persson har många års erfarenhet av främst Linux- och FreeBSD-system, men också av programmering. Han har tidigare skrivit flera böcker om bland annat Python, C, Linux och Docker. Han har studerat elektronik, nätverk, Linux, säkerhet och journalistiskt skrivande. Han driver idag CyberInfo Sverige där han även arbetar som Linuxkonsult.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. C-programmering i Linux, macOS, BSD och Solaris
  2. +
  3. Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin ti... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 400 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jack-Benny Persson