Läkaren som vägrar låta sig tystas : min livsresa och sökandet efter nya svar på sjukdomars uppkomst (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
457
Utgivningsdatum
2021-02-14
Upplaga
1
Förlag
Anarchos förlag
Dimensioner
210 x 150 x 33 mm
Vikt
842 g
SAB
Lz Enby, Erik
ISBN
9789198334531

Läkaren som vägrar låta sig tystas : min livsresa och sökandet efter nya svar på sjukdomars uppkomst

(13 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-02-14
266
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
 • Vad är det som driver en läkare att ensam söka efter orsakerna till de kroniska sjukdomarna, trots massivt ointresse från skolmedicinen?
 • Varför vägrar det medicinska etablissemanget att pröva de resultat som denne läkare har kommit fram till?
 • Är denne läkares forskningsrön så farliga att de till varje pris måste tystas?
Läkaren och forskaren Erik Enby har i 40 år mikroskoperat blod och i det påträffat okänd mikrobiologisk växt hos kroniskt sjuka människor. Detta går tvärtemot skol medicinens fastslagna sanning, vilken fram till våra dagar har hävdat att blodet är sterilt hos både personer som känner sig friska och individer med kronisk sjukdom.

I sin forskning har han dessutom funnit ett klart samband mellan dessa mikrobiella fynd och sina patienters symptombilder, och på sin hemsida, www.enby.se, har han öppet redovisat sina resultat och bett företrädare för skolmedicinen att kontrollera dessa, något som de hittills har vägrat.

Dessa revolutionerande upptäckter har lett till att han har föreslagit att man ska skapa ett helt nytt och sammanfattande ämnesområde som ska förklara hur ett gott hälsotillstånd övergår till det så kallade sjukdomstillståndet. Detta nya område har han döpt till somatisk ekologi.

Om Erik Enby har rätt i sina slutsatser, kan ett nytt sjukdomsbegrepp, vilket gör gällande att sjukdomar ofta har samband med okänd mikrobiologisk växt, komma att ändra det medicinska synsättet. Mycket inom skol medicinen i dag måste i så fall omprövas. Hur ska vi till exempel då ställa oss till blodtransfusioner?

Starka krafter har dock genom åren ständigt mot arbetat Erik Enby och hans forskning, och det till den grad att han har förlorat sin läkarlegitimation.

I denna självbiografiska bok, som dessutom innehåller ett stort antal vetenskapliga artiklar skrivna av författaren, berättar en modig och envis läkare om sin livsresa och upptäcktsfärd, och även om den bitvis har varit mycket svår, har han aldrig tappat sin optimistiska livssyn eller sin humor, vilka båda genomsyrar hela boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Läkaren som vägrar låta sig tystas : min livsresa och sökandet efter nya svar på sjukdomars uppkomst
 2. +
 3. Mitt stora vackra hat : en biografi över Victoria Benedictsson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mitt stora vackra hat : en biografi över Victor... av Elisabeth Åsbrink (inbunden).

Köp båda 2 för 503 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Läkaren som vägrar låta sig tystas : min livsresa och sökandet efter nya svar på sjukdomars uppkomst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Eriks sökande efter sanningen är inspirerande
  ThomasK (Borås), 26 maj 2023

  Givetvis utgick han som alla andra från den kostsamma indoktrineringen och lyckades aldrig hitta orsaken till det han observerade. Filtren blev hans inre demoner, trots att svaren var precis i hans egna mikroskopets öga.
  Trist, men vad spelar det egentligen för roll?

 2. Spännande och lärorik
  Johnny Hansson, 17 maj 2022

  Intressant bok om läkaren som värade låta sig tystas. Man lär sig mycket om hur kroppen kan invaderas av mikroorganismer och hur det inverkar på kroniska sjukdomar. Erik menar att den vanliga sjukvården behandlar symtomen utan att behandla orsaken till sjukdomen. Väldigt spännande bok.

 3. Fantastisk
  Maria, 30 april 2022

  En alldeles enastående bok om en läkares kamp för att få läkarkåren att uppmärksamma de viktiga upptäckter han gjort och som borde påverka all behandling av mänsklig sjukdom såväl som djurens sjukdomar.
  En bok som borde läsas av alla, inte minst för att få insikt om spelet om makten inom läkarkåren och hur det maktspelet påverkar den vård vi får. Även insikten om hur högre makter, troligtvis läkemedelsbolag styr vilka forskningsrön som får komma fram och inte.

 4. vetenskapliga upptäckter
  Connie Tornevall, 24 augusti 2021

  Vi är mentalt blockerade, därför är denna bok ett viktigt uppvaknande för oss! Tanken svindlar trots att den är gratis, och bland åker den fast!

 5. Läs!
  Lena Andersson, 1 april 2021

  Mycket bra bok! Billigaste hos Bokus. Inklusive frakt! Snabb leverans och betalas via Klarna.
  LÄS och lär dig om alternativ medicin! Köp!

 6. Läsvärd bok.
  Roger Pettersson, 26 mars 2021

  Enligt mitt tycke en bra skriven bok, och det stora motstånd mot Enby för alternativa metoder/ide'er som inte gillas av medicin-bolagen.
  En äkta livsroman.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Erik Enby