Läkaren som vägrar låta sig tystas : min livsresa och sökandet efter nya svar på sjukdomars uppkomst (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
457
Utgivningsdatum
2021-02-14
Upplaga
1
Förlag
Anarchos förlag
Dimensioner
210 x 150 x 33 mm
Vikt
837 g
SAB
Lz Enby, Erik
ISBN
9789198334531
Läkaren som vägrar låta sig tystas : min livsresa och sökandet efter nya svar på sjukdomars uppkomst (inbunden)

Läkaren som vägrar låta sig tystas : min livsresa och sökandet efter nya svar på sjukdomars uppkomst

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-02-14
255
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Vad är det som driver en läkare att ensam söka efter orsakerna till de kroniska sjukdomarna, trots massivt ointresse från skolmedicinen?
 • Varför vägrar det medicinska etablissemanget att pröva de resultat som denne läkare har kommit fram till?
 • Är denne läkares forskningsrön så farliga att de till varje pris måste tystas?


Läkaren och forskaren Erik Enby har i 40 år mikroskoperat blod och i det påträffat okänd mikrobiologisk växt hos kroniskt sjuka människor. Detta går tvärtemot skol medicinens fastslagna sanning, vilken fram till våra dagar har hävdat att blodet är sterilt hos både personer som känner sig friska och individer med kronisk sjukdom.

I sin forskning har han dessutom funnit ett klart samband mellan dessa mikrobiella fynd och sina patienters symptombilder, och på sin hemsida, www.enby.se, har han öppet redovisat sina resultat och bett företrädare för skolmedicinen att kontrollera dessa, något som de hittills har vägrat.

Dessa revolutionerande upptäckter har lett till att han har föreslagit att man ska skapa ett helt nytt och sammanfattande ämnesområde som ska förklara hur ett gott hälsotillstånd övergår till det så kallade sjukdomstillståndet. Detta nya område har han döpt till somatisk ekologi.

Om Erik Enby har rätt i sina slutsatser, kan ett nytt sjukdomsbegrepp, vilket gör gällande att sjukdomar ofta har samband med okänd mikrobiologisk växt, komma att ändra det medicinska synsättet. Mycket inom skol medicinen i dag måste i så fall omprövas. Hur ska vi till exempel då ställa oss till blodtransfusioner?

Starka krafter har dock genom åren ständigt mot arbetat Erik Enby och hans forskning, och det till den grad att han har förlorat sin läkarlegitimation.

I denna självbiografiska bok, som dessutom innehåller ett stort antal vetenskapliga artiklar skrivna av författaren, berättar en modig och envis läkare om sin livsresa och upptäcktsfärd, och även om den bitvis har varit mycket svår, har han aldrig tappat sin optimistiska livssyn eller sin humor, vilka båda genomsyrar hela boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Läkaren som vägrar låta sig tystas : min livsresa och sökandet efter nya svar på sjukdomars uppkomst
 2. +
 3. Vacciner : sanning, lögner och kontroverser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vacciner : sanning, lögner och kontroverser av Peter C Gøtzsche (inbunden).

Köp båda 2 för 454 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Läkaren som vägrar låta sig tystas : min livsresa och sökandet efter nya svar på sjukdomars uppkomst. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. vetenskapliga upptäckter
  Connie Tornevall, 24 augusti 2021

  Vi är mentalt blockerade, därför är denna bok ett viktigt uppvaknande för oss! Tanken svindlar trots att den är gratis, och bland åker den fast!

 2. Läs!
  Lena Andersson, 1 april 2021

  Mycket bra bok! Billigaste hos Bokus. Inklusive frakt! Snabb leverans och betalas via Klarna.
  LÄS och lär dig om alternativ medicin! Köp!

 3. Läsvärd bok.
  Roger Pettersson, 26 mars 2021

  Enligt mitt tycke en bra skriven bok, och det stora motstånd mot Enby för alternativa metoder/ide'er som inte gillas av medicin-bolagen.
  En äkta livsroman.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Erik Enby