Hemligheten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Siri och Alve - Hotet mot Midgård (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
79
Utgivningsdatum
2018-11-30
Upplaga
1
Förlag
Ymperia
Originaltitel
Hemligheten
Illustratör/Fotograf
Stina Rudebjer
Dimensioner
210 x 152 x 15 mm
Vikt
280 g
SAB
Hcg
ISBN
9789198406504

Hemligheten

(9 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-11-30
179
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Gudinnor och gudar. Faror hotar. Trollen lurar bakom husknuten och onda makter skrämmer. Tvillingarna Siri och Alve lever på vikingatiden i Svea rike. Men hela deras värld hotas av förändringar. De får lära sig hemligheten om de magiska tecken som kanske kan rädda dem.

För länge, länge sedan var det vikingatid i Sverige. På 1100-talet kallades vårt land Svea rike. Där bodde inte bara människor och djur, utan även andra varelser såsom troll och vättar. Långt upp i den norra delen av landet låg Säfasteby. Där fanns Valners-gården som bestod av fyra timrade hus. Tvillingarna Siri och Alve bodde i Norra huset med mamma Hildrun, pappa Gymer och fem syskon.

"Hemligheten" är första delen i bokserien "Siri och Alve - Hotet mot Midgård" som skildrar den största omvandlingen i vår tids historia för de nordsvenska bönderna. Under 1100-talet förändras världen när deras livsåskådning skiftar och vikingatidens tro, seder och bruk trängs undan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hemligheten
 2. +
 3. Trolltagen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trolltagen av Cecilia Larsson Kostenius, Carola Siekas Kostenius (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Hemligheten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande om vikingatiden
  @bettan_bokprataren (Örebro), 13 mars 2020

  Hemligheten är en mycket fin bok som berättar saker som hände under vikingatiden i Sverige.
  Den beskriver hur det kunde vara att leva i en liten by när man var barn på den tiden. Boken tar oss med i barnens vardagsliv på ett lättläst och pedagogiskt sätt, de historiska fakta bitarna om de seder som fanns i Sverige under vikingatiden är förklarade på ett lätt och trevligt sätt.

  Illustrationerna är många och svartvita och väldigt detaljrika.
  Något jag fastnade för var runskrift... Läs hela recensionen

 2. En underhållande & lärorik bok om vikingatiden.
  Gullis lästips (Rönninge), 8 januari 2020

  Följ med på en resa tillbaka till vikingatiden där faror hotar och onda makter skrämmer...

  För länge, länge sedan på 1100-talet var det vikingatid i Sverige och vårt land kallades för Svea rike.
  Långt upp i den norra delen av landet låg Säfasteby där bodde tvillingarna Siri och Alve som var 9 år tillsammans med sin bondefamilj under vikingatiden på Valners-gården som låg mellan nuvarande Boden och Luleå.

  I den första delen "Hemligheten" i bokserien "Siri och Alve - Hotet... Läs hela recensionen

 3. En historisk skönlitterär bok
  Agatabeata, 26 december 2018

  Som lärare i låg- och mellanstadiet läser jag gärna en bok som kan passa Sveriges elever. Hemligheten är en sådan bok. Här får vi följa tvillingarna Alve och Siri som bor i en liten by i Norrland. Det är 1100-tal och i den täta skogen finns både troll och vättar.
  Det som gör att boken fungerar väl för skolundervisning är att det är många fakta men de är förklädda till saga. Läsaren får nya kunskaper kring historia, runskrift, vår kalender och olika asagudar.
  I slutet av boken finns ... Läs hela recensionen

 4. Väldigt fin bok
  Bokhyllaniskuggan, 6 december 2018

  Nu har jag läst den här fina berättelsen om två tvillingar som lever under vikingatiden i Sverige. Det är en trevlig berättelse där en får följa med i deras vardag men sagan är också full med fakta om hur det var att leva på den tiden och en lär sig en hel del. Bra blandning! Jag gillar att en i slutet får ta del av ren fakta om asatron, gudarna och runskrift. För den som är intresserad av att läsa mer om just vikingar finns även många hänvisningar till andra böcker vilket är kul. Lagom längd... Läs hela recensionen

 5. Bra bok om vikingatiden
  @barnbokstips, 6 december 2018

  Jag och barnen har läst "Hemligheten" som är första delen i serien Hotet mot Midgård. En kapitelbok om vikingatiden där vi får följa tvillingarna Siri och Alve. I boken får vi höra berättelser om bland annat deras släkt, gården de bor på, om runskriften, Asagudarna och om trollen som tar människornas barn. I slutet av boken finns fakta om vikingatiden och runskrift. Det finns också några uppgifter att arbeta vidare med för den som vill. Till berättelsen finns svartvita, detaljerade illustrati... Läs hela recensionen

 6. Bra bok att läsa högt eller själv

  Vi har läst boken Hemligheten om Siri och Alve under Vikingatiden. Den var spännande och fin och vi ville gärna läsa mer om Vikingatiden efter att ha läst denna bok. Därför lånade vi ett par på biblan efter att ha läst denna bok. Allt kan man ju inte veta ang hur det var men det har skildrats på ett bra sätt iaf så det kändes som att man var där i Vikingabyn och upplevde vad barnen upplevde. Vi alternerade med att läsa den högt och läsa själv och det passar för båda. Lite tråkigt för mamman h... Läs hela recensionen

 7. Genuin och mysig
  Erki, 6 december 2018

  Jag läste den här boken med min son, 7 år, och vi älskar den båda två. Vi njuter av de norrländska miljöerna, den välkända folktron och alla fakta om gudarna. Det var en lagom spännande början på en serie, där man presenteras för personerna och får en hint om vad som kan komma. "Trollen lurar bakom husknuten" står det på baksidan och både jag och sonen längtar till nästa del för att se om de där trollen kommer fram så småningom. Det står att nästa bok heter Trolltagen, så det bådar gott för s... Läs hela recensionen

 8. Nyanserar vikingatiden

  Läsålder: Lättläst för 9-12 år (men fungerar för lågstadiet med enligt oss). I boken får vi möta barnen Siri och Alve som bor i norra delarna av Svea rike under vikingatiden. I boken får vi följa deras vardag i en mindre vikingaby, boken introducerar genom sagan till asatro, runor och barns levnadsmönster under vikingatiden.
  Vi har läst mycket kring vikingatiden sista halvåret och denna boken var ett bra inslag i läsningen. Många barnböcker om vikingatiden är otroligt spännnade med havsr... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av författarna