Kärlekens Omtanke (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2019-06-01
Upplaga
1
Förlag
GNM Publishing Group
Dimensioner
205 x 157 x 16 mm
Vikt
423 g
SAB
Dokb
ISBN
9789198448917
Kärlekens Omtanke (häftad)

Kärlekens Omtanke

(15 röster)  |  Läs 14 recensioner
Häftad Svenska, 2019-06-01
289
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Kärlekens Omtanke handlar om Daniel Mendozas resa från mörker till ljus. I boken ger han exempel, en del mycket extrema, på händelser i hans liv som ledde till att han bl a fick klaustrofobi, svartsjuka och höjdrädsla. Han ger också exempel på hur han medvetet och metodiskt arbetat med sig själv för att bli fri från allt. En bok om att göra upp med sitt förflutna, om att förlåta och leva i kärlek.

Lider du av fobier, svartsjuka eller okontrollerad vrede? Lever du i en relation där du förminskas/hånas/förolämpas? Har du svårt att säga nej, har du svårt att se ditt eget värde och att tro på dig själv? Har du tappat tron på framtiden och mänskligheten och mycket mer? Eller har du dagligen kontakt med någon som stämmer in på något av det, är denna bok för just dig!

Hur viktiga är våra val, exempelvis vad vi väljer att läsa för nyheter, för vår mentala hälsa? Kan vi med en trasig kompass och utan hjälp från andra ändå välja rätt väg att gå och leva i en kärlek som vi själva aldrig fick? Hur håller vi en positiv attityd när vi ständigt matas med det negativa? Behöver vi vara bundna till vårt arv och vårt förflutna, eller är det möjligt att bryta oss loss? Finns det några enkla knep för att minska irritation och aggression i en relation? Hur kan jag vara snäll och samtidigt sätta gränser? Har jag själv verktygen som krävs för att jag ska må bättre och ta kontroll över mitt liv?

Med Kärlekens Omtanke vill Daniel ge dig en eller fler tankeställare om ditt eget och andras beteende. En del säkert tunga att konfronteras med, men isåfall desto mer nödvändigt. Syftet med boken är att inspirera och motivera dig samt visa på att det går att göra upp med ditt förflutna och att mycket av det negativa beteendet och mentala tröttheten kan ha sin källa i exempelvis barndomens själsliga sår.

Daniels strävan med Kärlekens Omtanke är att hjälpa dig att inte bara överleva, utan att äntligen få leva.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kärlekens Omtanke
 2. +
 3. Andlighet är själens ljus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Andlighet är själens ljus av Raphael Mabo (häftad).

Köp båda 2 för 504 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Kärlekens Omtanke. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kärlek
  Marie Karlsson, 27 maj 2020

  Det här är en bok som berör! Att få ta del av Daniels resa är fint. Men ännu finare är att få veta hur han har jobbat med sig själv för att kunna bli den han vill vara!! Den kan läsas om och om igen - och varje gång med nåt nytt att ta till sig. Vissa bitar är tuffa att känna igen sig i men ack så lärorikt! Och kom ihåg att vi har alltid ett val!! Tack Daniel🙏🏼

 2. Väldigt bra lärorik bok
  Koshan Amiri, 27 maj 2020

  jag brukar inte läsa böcker alls, men när jag fick i uppgift att läsa boken i skolan så blev jag verkligen fast i boken. Daniels berättelser om sitt egna förflutna får en att bli tacksam över hur bra man har det, men det som jag tog mig fast i var hur han kom över sina rädslor på ett systematiskt sätt och hur man själv kan applicera det i sitt liv. Väldig lärorik bok skulle starkt rekomendera den

 3. den är fett bra
  Anonymus, 22 november 2019

  jag svär du förtjärnar nobelpris. Din bok är jätte bra och får många att reflektera till sina egna barndum/ bakgrunder

 4. Reflektioner...
  K, 27 augusti 2019

  Daniel ställer frågor som får dig att reflektera kring din egen livsresa. Han berättar om ett förhållningssätt - om livet - med en vördnad som påminner oss alla att se tillbaka på kärlekens kärna. Han får dig att fundera på tillit och hur du kan skapa grund för tillit.

  När mörker av olika anledningar, ger oss sår, kan vi fundera på hur vi vill jobba med det. Daniel beskriver hur han arbetat genom sitt mörker på ett ärligt och ett konkret sätt.

  Bli inspirerad till att våga ... Läs hela recensionen

 5. En själs resa
  Annelie, 25 augusti 2019

  En bok som fångade mig från första ord och som visar naket och ärligt en själs resa från mörker till ljus och kärlek..En bok som jag önskar alla får läsa!

 6. Kärleksfulla ord valda med omsorg
  Suss, 10 juli 2019

  Denna boken är rak och ärlig. Skriven men mycket omtanke kärlek och eftertanke. Den kryper på djupet.. för mig har det varit viktigt att läsa den i de stunder när jag frigjort tid och rensat hjärnan för att ha ett öppet sinne.
  En bok för alla att läsa och ta med sig på sin egen livsresa. Jag kommer rekommendera den till alla och låna ut min bok till så många jag bara kan ❤️🙏 Tack D❣️

 7. Rak, ärlig o full av kärlek
  Anna K, 3 juli 2019

  Vilken ära att få läsa denna bok o få ta del av Daniels innersta tankar o erfarenheter! Den är fylld av både mörker o ljus, i en bra balans, o för oss kärleksfullt framåt mot en djup insikt av vad som egentligen är det viktigaste här i livet. Tusen miljoner tack Daniel för att du är du o för att du väljer att dela med dig av dig själv...rakt, ärligt o kärleksfullt!

 8. Kärlekens omtanke.
  Camilla Bäckman , 22 juni 2019

  Det är verkligen en bok som beskriver Daniels resa från mörker till ljus på alla sätt och vis. Så otroligt gripande och känslomässigt berörande. Så bra beskrivningar på hur man kan hantera många situationer i livet. En bok som ska läsas av många tycker jag! Personlig utveckling är så viktigt och av denna kan man lära sig mycket.

 9. En bok att bära med sig i hjärtat resten av livet.
  Mia Myrberg, 10 juni 2019

  Kärlekens Omtanke är en bok att bära med sig i hjärtat för resten av livet, den tål att läsas igen och igen och med livscykelns skiftande glasögon på, så kommer du i denna bok hitta nya sätt att se på de problem vi alla på ett eller annat sätt ställs inför i olika faser av livet. Tack och lov är det inte alla som vuxit upp under lika extrema förhållanden som Daniel, men hans klockrena analyser av hur hans erfarenheter har påverkat honom och därtill hans enastående förmåga att vända dessa erfa... Läs hela recensionen

 10. Fascinerande hur En kan vända all mörker till ljus
  marmar, 10 juni 2019

  Den första sidan tog mig rakt in i boken. Det gjorde ont all läsa om upplevelser i barndomen men jag gick inte vilse i min smärta. Kunde nästan hela tiden se hoppet och viljan. Boken kan användas som verktyg för att bygga starka historier kring människans styrka och vikten av att vilja göra rätt. Den ger hopp och framtidstro!

 11. Kärlekens Omtanke
  Annica Nygren, 10 juni 2019

  En äkta, genuin och vacker själsresa som visar vägen från mörkaste mörkt till ljusaste ljust!

  Även om många inte levt i det mörker som Daniel, fångar han problem som vi alla möter i den grå vardagen med alla dess skuggor.
  I kontrasterna mellan mörker och ljus fokuserar han hela tiden på ljuset och omvandlar sorg till glädje, ilska till kärlek och ensamhet till gemenskap.

  Öppet, naket och sårbart beskriver han sitt liv och de problem han mött på sin resa. Men han stann... Läs hela recensionen

 12. Harmoni och kärlek
  Lena Nåtfors, 10 juni 2019

  Jag gör en egen själsresa nu och denna bok visar min väg framåt just nu. Jag älskar att den heter själsbiografi för det är själen som visar oss vem vi är här i världen.
  Denna bok kommer jag läsa om och om igen. Den är skriven på ett helt fantastiskt vis. Jag känner hur min själ får frid när jag läser om Daniels resa i detta liv och hur han omfamnar det enda liv han fått. Vi har bara ett liv just nu om vi får ett till är det bara plus i kanten men här och nu lever vi.
  Jag är så tacks... Läs hela recensionen

 13. Alla borde läsa den
  Lena Brag , 10 juni 2019

  Daniel beskriver sin bakgrund och kamperna för att leva i kärleken ljus på ett fint och vackert vis. Det visar att det alltid finns ett val hur vi lever vårt liv även om det inte alltid är lätt.
  Tack Daniel!

 14. Kärlekens Omtanke
  Lisen Bengtsson , 9 juni 2019

  Jag rycks med från första sidan där Daniel Mendoza uttrycker att det här är hans själsbiografi. Det är en fantastisk gåva att kunna dela med sig av en sådan berörande livshistoria på ett tydligt, sårbart och samtidigt väldigt kärleksfullt sätt. Dessutom är det fint och inspirerande att det ges ett utrymme för att kunna få reflektera själv över ämnen och livsfrågor som boken berör. Allt för att vi ska kunna komma närmare våra egna svar, vår egna själ och genom det kunna leva livet fullt ut. <... Läs hela recensionen

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Daniel Mendoza