Vem bryr sig? en antologi om känslomässigt arbete (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2019-03-08
Upplaga
1
Förlag
Systerkonspirationen
Medarbetare
Ahlsén, Agnes (red.) / Hallonsten, Sara (red.)
Illustratör/Fotograf
Hilda Arneback, Tilda Bergsten, Stina Brännström, Molly Byström, Veronika Larsson, Muren C
Dimensioner
212 x 150 x 20 mm
Vikt
503 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789198524604

Vem bryr sig? en antologi om känslomässigt arbete

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2019-03-08
269
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vem bryr sig? handlar om allt det där som skaver men som inte tas på allvar. Om hur det känns att ständigt finnas där för andra - att stötta och ta omhand, att bekräfta och påminna - men sällan få det tillbaka. Om tankearbetet som ligger bakom allt det praktiska. Antologin samlar berättelser från över femtio kvinnor om känslomässigt arbete - det omätbara sörjandet om andras känslor och mående.

Diskussionen om känslomässigt arbete har kallats feminismens nästa front. Den utgår från tanken att kvinnor investerar mer omtanke och bekräftelse i sina relationer till män än vad de får tillbaka. Det handlar om allt det där som skaver men som hittills inte har kunnat benämnas. Vem är det som stöttar, peppar och tar omhand i en relation? Vem är det som initierar de svåra samtalen och kommer ihåg att svärmor fyller år på söndag? Vem ser till att alla får komma till tals runt middagsbordet och kommer ihåg att packa gympapåsen? Men framför allt, hur känns det att vara den personen?

I noveller, dikter, artiklar, serier, målningar, illustrationer och skärmdumpar berättar över femtio kvinnor om känslomässigt arbete. Erfarenheter och känslor som inte ryms i någon jämställdhetsstatistik, inte tas på allvar i relationskonflikter - men som de flesta kvinnor (tyvärr) kommer att känna igen sig i. Dessutom intervjuer med Märta Tikkanen och Kristina Sandberg, och en lägesanalys av Carin Holmberg (Det kallas kärlek).

I Vem bryr sig? En antologi om känslomässigt arbete får mamman, systern, flickvännen, dottern, svärdottern, bästisen och hästtjejen en röst. Boken vill uppvärdera den moderna bekännelselitteraturen, dikten som debattinlägg och den kollektiva kvinnliga känslourladdningen.

Medverkande: Anna, Anna Andersson, Anna Angelborn, Hilda Arneback, Emma Axberg, Tilda Bergsten, Irja Berntson, Amanda Bravo, Josefin Brodell, Agnes Brusk Jahn, Mathilda Brådhe, Stina Brännström, Molly Byström, Anna Carrigan, Achillea Dahl, Astera Ebraheim, Josefin Engman, Fatima, Malin Fjellborg, Sara Gamut, Maria Gustafson Danielsson, Lilibet Gustafsson, Charlotte Hedén, Carin Holmberg, Johanna Hovergren, Siri Hultén, Jenny, Sandra Johansson, Micaela Kedhammar, Viki Klingstedt, Veronika Larsson, Inga Lundén, Linnéa Lööf, Amanda Muren Cederstrand, Karin Mellbourn, Jessica Mengarelli, Marie Metso, Sara Mossberg, Anna Nygren, Anne Marte Overaa, Johanna Philipson, Jenny S, Kristina Sandberg, Sara Sheikhi, Katja Slonawski, Susanne, Märta Tikkanen, Camilla van Paaschen, Silke Varga Laurén och amanda vestin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vem bryr sig? en antologi om känslomässigt arbete
 2. +
 3. Jag måste gå rätt in i elden : en roman om Honorine

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag måste gå rätt in i elden : en roman om Hono... av Kerstin Norborg (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Kokbok för stekhäll

  Oskar Ekman, Sara Hallonsten

  På altanen eller i vildmarken. Över gasolbrännare eller öppen eld. Med den mångsidiga stekhällen blir utematlagning både enklare och roligare. I Kokbok för stekhäll finns recept för tilltugg, middag och dessert. Snabba vardagsrätter och festmåltid...

 • En till kokbok för stekhäll

  Oskar Ekman, Sara Hallonsten

  Uppföljaren till succén Kokbok för stekhäll är här! Det är ingen slump att stekhällen används över hela världen och i vitt skilda matkulturer. Storleken, de olika värmezonerna och den lätt skålade formen gör den till det mest mångsidiga matlagning...