Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
97
Utgivningsdatum
2021-09-30
Förlag
Parus förlag
Medarbetare
Holmgren, Emma (form)
Dimensioner
200 x 132 x 10 mm
Vikt
179 g
SAB
Lz
ISBN
9789198528886
Jag har nog förstått att han är död (häftad)

Jag har nog förstått att han är död

(8 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-09-30
169
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vi sitter på glasverandan. Stefan fryser. Det är 24 grader varmt. Han säger att han suttit klart på verandan. Han har blivit mager. Jag säger inget om det. På natten rör han sig oroligt, andas så lätt. Gör han alltid det?

Vad händer i väntan på döden? När man efter många år tillsammans vet att man inte längre kommer att leva ihop, när drömmar om tiden efter pensionen inte längre kan bli verklighet. När den man älskar förändras i kropp och själ. Vad händer sedan, när man förlorat sin livskamrat? När man står ensam kvar och ska ta tillvara på livet trots att man mist sitt sammanhang.

Jag har nog förstått att han är död är en personlig berättelse om kärlek, liv, död och ensamhet. Enkelt, rakt och utan filter beskriver Hjördis Gustafsson sorgen, och saknaden som en dag får henne att dansa igen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag har nog förstått att han är död
 2. +
 3. En dag i sänder : när sorgen slår följe med livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En dag i sänder : när sorgen slår följe med livet av Peter Fowelin (häftad).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Jag har nog förstått att han är död. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Igenkänning och empati
  Lisbeth Johansson, 30 december 2021

  Klok och empatisk skildring av sjukdom och död, denna process, som vi alla behöver lära oss att hantera. Hur ensam man blir efteråt. Och hur liten man kan känna sig. Klart läsvärd med enkelt språk.

 2. Att mista sin livspartner
  Christina Jakobsson, 1 november 2021

  För oss som mist vår partner är detta en bok med hög igenkänningsfaktor. När jag började läsa den kom jag till sidan 11. Där kom känslorna och överrumplade mig totalt. Det dröjde 2 veckor innan jag kunde fortsätta men då sträckläste jag den. Det är en bok som jag kommer att återkomma till då och då.

 3. Fantastisk!
  Miranda, 14 oktober 2021

  En personlig, vacker, skör och väldigt berörande bok! Hjördis skriver utifrån sig själv på ett sätt som verkligen känns äkta. Rekommenderas varmt!

 4. Sorglig, fin och väldigt äkta!
  Monica Hägglund Bruske, 13 oktober 2021

  Så fint och bra skrivet! Jag blev helt fängslad och har både gråtit och skrattat 'tillsammans med dig'! Kommer verkligen att rekommendera boken till flera!
  Tack Hjördis för att du delat med dig!💕🤗

 5. Så berörande
  Kerstin , 30 september 2021

  Självutlämnande, rak och berörande bok som är mycket gripande. När maken sträckläst boken var han djupt berörd. Han är imponerad av att Hjördis orkade under så lång sjukdomsperiod.

Visa alla 5 recensioner