Men fatta då! : tonåringar i familjen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2019-11-20
Upplaga
1
Förlag
FamilyLab Sverige
Översättare
Mia Ruthman
Originaltitel
Pubertät : wenn Erziehen nicht mehr geht. Gelassen durch stürmische Zeiten
Dimensioner
221 x 140 x 17 mm
Vikt
490 g
Komponenter
HC runder Rücken mit Schutzumschlag
SAB
Eh,Dofac
ISBN
9789198574074

Men fatta då! : tonåringar i familjen

Inbunden,  Svenska, 2019-11-20
321
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Oj vad hände? Plötsligt blev ditt barn en tonåring och din roll som förälder förändras. Nu måste man lära sig att överlåta ansvaret på sina tonåringar utan att överge dem. Att varsamt guida och inte fördöma eller skuldbelägga om eller när de misslyckas. Vi bör också vara lyhörda även på det som inte sägs i ord.

Denna åldersgrupp gör vad de har kommit till världen för att göra - bli självständiga, ansvarsfulla och starka medlemmar i samhället och i sina nuvarande och blivande familjer. Lyckas man att skapa en dialog med sin tonåring som mellan jämlikar har man kommit långt!

Alla familjer är olika, och det finns inte någon färdig mall som talar om hur man gör för att bli den perfekta familjen. Däremot uppstår det motsättningar och konflikter som bottnar i samma grundvillkor. I dag är rollerna inte längre på förhand bestämda och det är därför upp till varje enskild familj att avgöra hur man önskar fungera som familj. En spännande, men inte alltid så enkel, utmaning.

Denna bok berör vad vi bör vara uppmärksamma på för att kunna hantera konflikterna och för att få vardagen i familjen att fungera. Den handlar bland annat om att kunna förvandla den kärlek man känner för varandra och sina barn till ett kärleksfullt förhållningssätt; om att våga se svårigheter och ta svåra beslut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Men fatta då! : tonåringar i familjen
  2. +
  3. Ditt kompetenta barn : på väg mot nya värderingar för familjen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ditt kompetenta barn : på väg mot nya värdering... av Jesper Juul (storpocket).

Köp båda 2 för 460 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »