När livet ger dig kaktusar, gör margaritas! (häftad) När livet ger dig kaktusar, gör margaritas!
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2021-05-19
Förlag
Tallbergs Förlag
Översättare
Adiba Barney, Ylva Rahm
Originaltitel
When Life Hands You Cactuses, Make Margaritas
Medarbetare
Tallberg, Marcus (form)
Dimensioner
210 x 142 x 20 mm
Vikt
600 g
SAB
Lz Barney, Adiba
ISBN
9789198607802
När livet ger dig kaktusar, gör margaritas! (häftad)

När livet ger dig kaktusar, gör margaritas!

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-05-19
179 279 Du sparar 100 kr!
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Svenska Adiba Barney hade flyttat till USA, blivit VD i Silicon Valley och träffat den stora kärleken. Nu återstod bara att bli mamma. Istället fick hon dödsdomen spridd bröstcancer. När livet ger dig kaktusar, gör margaritas! handlar om ett spektakulärt liv, att få barn mot alla odds och om att aldrig bli bitter.

Jag lever mitt liv som om det inte finns någon morgondag, och samtidigt som om jag kommer att leva för evigt.

Att uppleva kriget i Libanon som barn, fly landet på en smugglares båt, att vara invandrare i Sverige och kämpa för sin självständighet som kvinna både mot patriarkatet och den syrianska hederskulturen. Detta är starten på denna inspirerande berättelse. Men det är långt ifrån slutet. Adiba överlevde bröstcancer två gånger innan 30-årsåldern och fick sin dödsdom, spridd bröstcancer när hon fyllde 37 år. Trots det har hon hunnit ha ett händelserikt och mestadels roligt liv. Efter att ha jobbat i över ett decennium med tech- och startupbranschen i Stockholm åkte hon på svenskt diplomatpass till USA och fick en framgångsrik karriär som VD i Silicon Valley. Där träffade hon också sin andra make Kris. Under hela sitt vuxna liv längtade hon intensivt efter barn, så för några år sedan fattade hon beslutet att bli mamma via surrogatmödraskap.

Det har varit 15 år av försök och intensiv längtan. Herregud, jag har låtit frysa ner embryon tillsammans med tre olika män innan det äntligen gick vägen. Till sist kom vår lilla Alex. Eftersom jag lever med en dödlig sjukdom var det inget lätt beslut och det är klart att jag brottas med skuldkänslor ibland. Men vem vet kanske lever jag länge till? Alex har fyllt vårt liv med så mycket lycka och kärlek.

När livet ger dig kaktusar, gör margaritas! handlar om glädje, sorg, passion och att leva som att det inte finns en morgondag.

Jag brukar tänka: Fuck you cancer, jag väljer livet. Idag lever jag!

Alla författarens intäkter från försäljningen av boken går till en fond för att stödja forskning kring spridd bröstcancer. Tanken är att sonen Alex ska förvalta den i framtiden.

#närlivetgerdigkaktusargörmargaritas
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När livet ger dig kaktusar, gör margaritas!
 2. +
 3. Genvägen : styr dina gener och få ett friskare liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Genvägen : styr dina gener och få ett friskare liv av Cecilia Fürst (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av När livet ger dig kaktusar, gör margaritas!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väl värd att läsa
  @bettan_bokprataren (Örebro), 18 juli 2021

  Adiba är en mycket inspirerande och fantastisk person. Hennes berättelse är helt otrolig och berör på många olika sätt. Hon har trots enorma utmaningar uppnått så mycket under sitt liv. Många av de drömmar hon haft har hon tagit i mål. Hennes styrka att kunna fortsätta att älska livet trots att hon drabbats av en dödlig sjukdom spridd bröstcanser.
  Hon beskriver sitt liv och berättar med ödmjukhet, styrka och humor om sin resa hittills.

  En bok som får mig att reflektera på mycket om livet och vikten av att leva här och nu.

 2. Köp den här boken..
  Ylva, 3 juni 2021

  Om du vill inspireras av en fantastisk person med en otrolig livshistoria, som trots enorma utmaningar inte bara uppnått sina drömmar gång på gång, men fortsätter att älska livet varje minut fast hon drabbats av en dödlig sjukdom. Adiba berättar om sitt liv med en sårbarhet och ödmjukhet till livet som berör men samtidigt med humor och en styrka som imponerar och liksom smittar av sig. En bok som gör en skillnad, på så många sätt!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Adiba Barney

 • When Life Hands You Cactuses, Make Margaritas

  Adiba Barney

  Thank you for purchasing my book! 100% of the book proceeds go to Metastatic Breast Cancer Research. Research that will help us live longer, and see our babies grow up. "When Life Hands You Cactuses, Make Margaritas" highlights my life's...