Kroppen håller räkningen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (532.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
EvaMaria Oria
Utgivningsdatum
2021-09-03
Förlag
Akademius Förlag
Översättare
Gustaf Berglund, Solveig Halvorsen Kåven
ISBN
9789198624748
Kroppen håller räkningen (ljudbok)

Kroppen håller räkningen Ljudbok

(21 röster)  |  Läs 6 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-09-03

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
En banbrytande forskare fördjupar vår förståelse för det psykiska traumat och erbjuder nya metoder för läkning i den här bästsäljaren som hjälpt miljontals människor världen över.

Traumatiska upplevelser hör till livets oundvikliga realiteter. Många människor har utsatts för fysiskt, mentalt eller sexuellt våld och kränkningar, vuxit upp med missbruk, överlevt olyckor eller sjukdomar eller på annat sätt varit med om situationer som skapat traumatisk stress.

Dr Bessel van der Kolk, en av världens främsta experter på traumatiseringsskador, har arbetat mer än tre decennier med drabbade patienter. I Kroppen håller räkningen använder han den moderna vetenskapens framsteg för att visa hur det psykiska traumat bokstavligen omformar både kropp och hjärna. Detta försämrar de drabbades förmåga att känna glädje, engagemang, självkontroll och tillit.

I boken utforskas innovativa behandlingar - från neurofeedback och meditation till drama och yoga - som erbjuder nya vägar till återhämtning genom aktivering av hjärnans naturliga neuroplasticitet. Med utgångspunkt i van der Kolks egen och andra ledande specialisters forskning visar Kroppen håller räkningen den enorma kraft som finns i våra relationer, både när det gäller att skada och att läka - och erbjuder drabbade hopp om ett nytt harmoniskt liv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Kroppen håller räkningen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hoppas hela vårdsverige läser...
  -, 13 maj 2023

  Mycket intressant och viktig bok som lyfter bl.a. hur vanligt det kan vara med trauma, hur glömda dessa grupper kan vara och mycket intressant forskning och metoder. Man får en ingående förståelse av hur människor och deras inre liv kan fungera och fungerar. Och ser också vad en mer varierad vård med fler accepterade metoder skulle kunna åstadkomma och SÅÅ bra att detta kommer fram!

 2. EvaMaria Oria ger 6 stjärnor.
  -, 17 februari 2023

  Otroligt bra. Boken borde läsas av alla som kommer i kontakt med psykisk ohälsa.

 3. Suverän!
  -, 26 januari 2023

  Suverän bok. En av de absolut bästa popvetenskapliga böckerna som skrivits!

 4. Hmm
  -, 21 december 2022

  Så sjukt bra bok. Förklarar i detalj hur PTSD fungerar och vad som händer med hjärna och kropp under tex flashbacks. Förklarar hur enormt viktig barndom är och varför.

 5. Mycket omfattande
  -, 3 augusti 2022

  Upprörande historisk beskrivning av psykiatrins övergrepp genom tiderna som övergår till PTSD och hur man ser på den idag. Alla beslutsfattare inom psykiatri, skola, socialt arbete, kriminalvård och deras utbildningar bör läsa detta!!!!

 6. Mycket lärorik och informationsriktig bok
  Amm, 10 februari 2022

  Jag har inte läst igenom hela boken ännu och det jag läst hittills är otroligt informationsrikt, viktigt och så intressant. En av de bästa böcker jag läst.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Bessel Van Der Kolk