Hur kunde det gå så här långt? : en essä om trumpismen och den nya högerkristendomen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2022-05-20
Upplaga
1
Förlag
Spricka förlag
Dimensioner
17 x 216 x 141 mm
Vikt
455 g
SAB
Ocgb-qa,Cj-qa.6
ISBN
9789198634938

Hur kunde det gå så här långt? : en essä om trumpismen och den nya högerkristendomen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-05-20
288
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur kan kristna människor rösta fram och fortsätta stödja personer som Donald Trump, trots främlingsfientlighet, klimatskepticism och bisarra konspirationsteorier? Hur kan man förstå att människor som säger sig följa Jesus blundar för sexskandaler och oräkneliga presidentlögner, och väljer att driva frågor om egen makt och välstånd på bekostnad av de Jesus kallade "mina minsta"? Pekka Mellergård vänder på historiska och teologiska stenar på ett sätt som gör detta mer begripligt. Samtidigt ges exempel på kristen tro som fått helt andra konsekvenser och inspirerat till kamp för rättvisa och omsorg om hela skapelsen.

Pekka Mellergård är överläkare och docent i neurokirurgi. Han har varit rektor för Örebro teologiska högskola (ÖTH) och Enskilda Högskolan Stockholm (EHS), satt i Alliansregeringens Framtidskommission, och är medgrundare till tidskriften NOD och kulturcentret TCG Nordica.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hur kunde det gå så här långt? : en essä om trumpismen och den nya högerkristendomen
 2. +
 3. Jag tror för att förstå : en essä om att finna och bli funnen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag tror för att förstå : en essä om att finna ... av Pekka Mellergård (inbunden).

Köp båda 2 för 567 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hur kunde det gå så här långt? : en essä om trumpismen och den nya högerkristendomen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Trumpismen
  Arne Berg, 8 juni 2022

  En behövlig bok som hjälper till att förstå den märkliga kombinationen av högerpopulism och evangelikal kristendom i USA.
  En skrämmande läsning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Pekka Mellergård

 • Jag tror för att förstå : en essä om att finna och bli funnen

  Pekka Mellergård

  Det är inte ovanligt, här i världens mest sekulariserade land, att när en medveten kristen samtalar med icke troende vänner blir det uppenbart att en väsentlig del av deras invändningar beror på missuppfattningar och bristande kunskap. Läkaren Pek...

 • Religionen i morgondagens svenska samhälle

  Pekka Mellergård

  En av framtidens stora utmaningar - kanske den allra största - handlar om hur vi ska kunna bygga ett samhälle där vi kan hantera mångfald på ett icke-våldsamt sätt. Och hur vi, mitt i denna mångfald, ska kunna ha tillräckligt mycket gemensamt för ...