Bygg smart på landsbygden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
88
Utgivningsdatum
2021-10-05
Upplaga
1
Förlag
Kiladalens Utveckling AB
Dimensioner
245 x 175 x 10 mm
Vikt
382 g
ISBN
9789198717808
Bygg smart på landsbygden (inbunden)

Bygg smart på landsbygden

Inbunden,  Svenska, 2021-10-05
294

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bygg smart på landsbygden Kan levereras innan julafton
Trots att det byggts bostäder i tiotusentals år och kunskapen finns saknas det idag 250 000 bostäder i Sverige. Bostadsmarknaden har frusit fast och tiotusentals äldre människor kan inte lämna sina hus samtidigt som barnfamiljer är utelåsta ur bostadsmarknaden på landet. Vi menar att det finns ett recept för att få i gång en positiv flyttkedja. Boken Bygg smart på landsbygden är avsedd att vara den vägledning som gör att bostadsbyggandet på landsbygden kommer i gång igen - efter fyrtio år.
Våra små orter behöver ett tillskott av yngre människor, gärna barnfamiljer, för att kunna bibehålla underlaget för den service som finns och den som vi vill utveckla vidare. Om marknaden tillförs små, moderna, lägenheter skapas en önskvärd flyttkedja. Äldre personer som inte längre orkar med ett stort hus med trädgård och underhåll av byggnaden kan flytta till en lägenhet, samtidigt som en prisvärd fastighet kommer ut på marknaden och kan förvärvas av den unga familjen. Det är detta vi avser med en "önskvärd flyttkedja".
Boken är en handledning i processen att bygga hyreslägenheter på landsbygden och tar upp de praktiska och finansiella utmaningar du kommer att möta. Här finns fördjupade avsnitt av institutionella barriärer, inte minst finansiella. Men vi vill även illustrera hela frågan om byggandet på landsbygden genom att inkludera ett antal debattartiklar för att ge en bredare belysning av områden som kräver en politisk viljeinriktning.
Boken vänder sig i första hand till personer och grupper som vill starta lokala initiativ till landsbygdsutveckling med fokus på bostadsbyggande. Men våra erfarenheter gör att texten i lika hög grad vänder sig till det politiska ledarskapet på kommunal nivå och personer som arbetar med regelverk och förordningar på statlig nivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bygg smart på landsbygden
  2. +
  3. Vad jag tänker på när jag tänker på fönster : hur boende upplever och använder sina fönsteröppningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad jag tänker på när jag tänker på fönster : h... av Kiran Maini Gerhardsson (häftad).

Köp båda 2 för 423 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »