Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2023-04-25
Förlag
Parus förlag
Dimensioner
205 x 135 x 18 mm
Vikt
361 g
SAB
Dodf
ISBN
9789198729726

Kan vi prata om ensamhet

(8 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-04-25
240
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ingen kunde se den tunga, inre ensamhet jag bar på. Den gömde jag som mitt livs dyraste skatt, där ingen kunde nå den, i djupet av mig själv.

Med mod och öppenhet lyfter Sandra Torbjörnsdotter och Suzanne Pärlhamn ett av samhällets största och helt osynliga problem - ensamheten som inte syns utåt, den som ingen talar om. Den som faktiskt kostar liv.

Vad är ensamhet? Varför är det så viktigt för oss att känna tillhörighet? Vad händer i kroppen när vi känner oss ensamma? Och finns det en väg ut ur ensamheten?
Genom insiktsfulla berättelser och intressant fakta får du som läsare hjälp att förstå och hantera ensamhetens olika sidor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kan vi prata om ensamhet
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 329 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Kan vi prata om ensamhet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst bok om svårt ämne
  Minna, 14 juni 2023

  Vi läste denna i min bokcirkel med väldigt bra samtal om livet och relationer som följd. Extra tack till Sandra Torbjörnsdotter som beskriver sin resa både smärtsamt och inspirerande. Rekommenderas.

 2. Tyvärr en besvikelse
  Axel, 31 maj 2023

  Efter all uppmärksamhet i media trodde jag denna bok var riktigt bra. Men tyvärr känns den platt, med texter som liknar vårdcentralsinformation på sina ställen.

  Tunn på något vis. Jag tyckte inte den gav mig något på djupet vare sig om fakta eller känsla. Delarna om forskning är verkligen inte nyanserade, det här med om ensamhet ökar eller inte och vilka hälsoeffekter det har, är ett komplext ämne och där saknar jag perspektiv. Det blir lite "kvällstidningskänsla". Dessutom tycker ja... Läs hela recensionen

 3. Rätt bok i rätt tid
  Dylan, 9 maj 2023

  En bok som bör ligga framme synligt på alla sorters arbetsplatser. Titeln förklarar varför. Här finns kapitel som innehåller igenkänning och andra kapitel som innehåller provokationer. Perfekt som underlag för konversation i olika sociala sammanhang.

 4. Tänkvärt
  LOBMI, 9 maj 2023

  En tänkvärd bok men jag tyckte inte om att ångest var så beskrivet. Jag tror att det kan trigga ångest hos den som läser den om det är någon som redan mår dåligt av sin ensamhet. Fö. en viktig sak att prata om och lyfta fram i ljuset!

 5. Boken blev en god vän
  Mika, 6 maj 2023

  Jag har gått tillbaka till flera kapitel både när jag känt mig nedstämd och varit glad. Som det ska vara med en god vän. Berättelsen om ensamhetens mörker kan jag leva mig in. Men de bästa är att boken innehåller berättelser om vägen ut ur den känslan och jag känner att jag kan leva mig in i det också. Även jag kan känna livet bli ljusare och jag har på många sätt denna bok att tacka för det. Rekommenderas varmt!

 6. En mycket bra bok
  Joakim R, 5 maj 2023

  Det här är en bok som många skulle behöva läsa, man lär sig väldigt mycket om ensamhet och dess baksidor. Den är lättläst för att vara ett så tungt ämne.

Visa alla 6 recensioner